Timisoara fara caldura si apa calda

Situaţie gravă la Timişoara, în prag de iarnă. Reprezentanţii companiei locale de termoficare Colterm anunţă din nou oprirea furnizării încălzirii şi apei calde de consum în municipiu, din cauza unei datorii de 13 milioane de lei la principalul furnizor de combustibil, OMV Petrom Gas. Conducerea Colterm acuză OMV-ul de rea-voință.

Directorul general al Colterm, Aurel Matei, a afirmat că în data de 24 noiembrie 2010, adica miercuri, SC OMV Petrom Gas SRL a transmis un anunţ de sistare a furnizării gazelor naturale pentru societatea pe care o conduce, începând cu data de 25 noiembrie 2010, ceea ce înseamnă oprirea furnizării încălzirii şi apei calde de consum în municipiul Timişoara începând de joi. Asta înseamnă că timişorenii racordaţi la sistemul centralizat vor rămâne în frig şi fără apă caldă începând de joi.

„Furnizarea gazului s-a oprit în jurul orei 16.00. Oamenii nu vor mai beneficia de apă caldă, iar sistarea încălzirii probabil se va resimţi în cursul nopţii, în funcţie de cât sunt de izolate imobilele”, ne-a declarat Matei.

El susţine că acest lucru s-a întâmplat în contextul în care în lunile octombrie şi noiembrie Colterm a efectuat plăţi în valoare de peste 60 de milioane de lei la gaz. Societatea de termoficare Colterm mai are însă în continuare facturi restante în valoare de 13 milioane de lei la gaz.

Aurel Matei susţine că săptămâna aceasta a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii OMV Petrom Gas SRL, atât la sediul lor, cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, întâlniri la care a participat şi primarul Gheorghe Ciuhandu, şi că iniţial i s-a transmis că problemele s-au rezolvat pentru ca apoi să se revină asupra deciziei.

„Consider că este rea-voinţă din partea „partenerilor” OMV Petrom Gas SRL, care intenţionează prin măsuri de forţă şi antisociale să rezolve alte probleme. În cursul zilei de astăzi am fost din nou la Bucureşti, împreună cu domnul Primar, pentru a încerca rezolvarea acestei grave situaţii, însă negocierile au eşuat. Îmi cer scuze faţă de populaţia Timişoarei pentru aceste neplăceri”, a arătat, în cursul zilei de joi, directorul general al Colterm, Aurel Matei. Când se va reveni asupra situaţiei? Directorul Colterm are programate noi discuţii la Bucureşti, urmând să prezinte noi date cu privire la evoluţia situaţiei în cursul zilei de vineri.

Viceprimarul Sorin Grindeanu a afirmat că în condiţiile în care oricum contractul cu OMV Petrom Gas urmează să expire se va încerca încheierea unui contract cu un alt furnizor de gaz pentru producerea de energie termică.

UPDATE. Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a anunţat, joi seara, că s-a amânat sistarea gazului cu o zi. Nu au fost însă achitate restanţele de 13 milioane de lei la gaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că Primăria Timişoara şi Coltermul trebuie să prezinte soluţii pentru plata datoriei către OMV.

„În urma intervenţiei domnului preşedinte (al Consiliului Judeţean Timiş – n.r.) Constantin Ostaficiuc şi a mea la Guvern şi la premier, în urmă cu zece minute a fost aprobată furnizarea de gaz către Timişoara (…) Această reluare e o chestiune temporară, până mâine (vineri – n.r.), şi dacă Primăria Timişoara şi Colterm nu vor veni cu o soluţie seriosă vom avea din nou probleme”, a declarat, joi seara, prefectul.
Vom reveni cu amănunte!

Sursa: tion.ro

yim Timisoara fara caldura si apa caldagmail Timisoara fara caldura si apa caldabookmark Timisoara fara caldura si apa caldadelicious Timisoara fara caldura si apa caldadigg Timisoara fara caldura si apa caldamyspace Timisoara fara caldura si apa caldashare save 120 16 Timisoara fara caldura si apa calda

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National