Badea si C.T.P-ul

mircea-badea-in-gura-presei

Considerat ca un eveniment jurnalistic al ultimelor zile, schimbul de pareri dintre Mircea Badea si Cristian Tudor Popescu, ne-a trezit si noua interesul si ne-a pus in postura fireasca de a analiza lucrurile, din punctul nostru de vedere, impartial si echidistant. Departe de noi gandul de a da lectii cuiva, de a indruma sau consilia pe cineva, de a pune pe piedestal vreuna din persoanele implicate in acest conflict de idei. Vrem doar sa tragem un semnal de alarma, sa prezentam o situatie data la un moment oarecare.


Prezentarea concisa, clara si la obiect a unei dispute pe cat de inoportune pe atat de nefolositoare nimanui, face obiectul incercari noastre prezente.
Nu o sa facem o relatare a contributiilor celor doi oameni de presa la bunul mers al informatiei si nici nu o sa elogiem sau defaimam pe cei doi protagonisti dar ne rezervam dreptul de a pune cateva intrebari de care, de voie, de nevoie vor trebui sa tina cont in viitor.
Oare d-lor sa fie o intamplare faptul ca doua ” pietre tari ” ale presei, care ” taie in carne vie ” atunci cand vine vorba de nedreptatile aduse oamenilor de vremelnicii puterii, au ajuns la concluzia ca-si submineaza reciproc activitatea? Noi nu credem in jocul hazardului si nici nu suntem adeptii fatalitatii. Trebuie cautat in alta parte.
Oameni de valoare, integrii si de o inteligenta mult deasupra mediei, condusi in viata de principii sanatoase, puse in slujba umanitatii sa fie oare afectati de orgoliul personal atunci cand cineva le contesta o idee sau alta sa reactioneze instant, contradictoriu.
Putin probabil, dar intrebarea ramane.
Componenti a unei clase de elita, mai mult sau mai putin jurnalisti de marca, luptatori impotriva impilarii omului obisnuit, a cetateanului de rand, trebuie sa confirme de fiecare data increderea pe care le-am acordat-o. Deloc o munca usoara, activitatea lor trebuie sa fie in folosul nostru, a celor multi si folositi. Fiecare cu talentul sau, cu munca si pregatirea sa, va fi analizat de cei carora li se adreseaza, taxat si elogiat in functie de situatie.
Avem putini oameni care analizeaza corect o situatie si mai au puterea sa faca nota discordanta cu aservitii puterii, si nu vrem sa ii pierdem.
Ne rugam Domnului pentru intelegere si consens si incercam din toate puterile sa realizam ceva care sa dureze si sa ajute in acelasi timp. Pentru asta avem nevoie de oameni ca voi si pentru asta va vom aprecia si sprijini neconditionat. Parerile noastre sunt sincere dar si subiective, ca orice parere, dar prezinta o stare de fapt reala si demna de luat in seamna. In aceiasi nota de totala neutralitate vom incerca sa ne mentinem aproape de evenimentele curente, implicati si interesati ca cetateanul sa stie si mai ales sa inteleaga ce se intampla si de ce. Fiindca de fapt asta-i toata frumusetea meseriei. Adevarul spus cu onestitate. Pentru asta ne-asumam toate riscurile.

PIM

Sursa foto: www.euforia.tv

yim Badea si C.T.P ulgmail Badea si C.T.P ulbookmark Badea si C.T.P uldelicious Badea si C.T.P uldigg Badea si C.T.P ulmyspace Badea si C.T.P ulshare save 120 16 Badea si C.T.P ul

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National