Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!

1

Ne delimitam în totalitate de părerile despre viața la țară ale neavenitului ce a scris acest material. Acest material este o parodie și vă rugăm să o tratați ca atare. – Echipa Evenimente Banațene.

…………………………………………………………………..

“Cît de frumos este stilul de viaţă tradiţional al românului… Mulţi dintre noi, nici nu ne putem imagina acest lucru.

Asta pentru că suntem privaţi tot mai mult de a trăi aşa cum o făceau strămoşii noştri. Mai mult, mulţi dintre noi nici nu am trăit această experienţă frumoasă, şi prin urmare nici nu ne dăm seama de cît de plăcută şi armonioasă poate fi viaţa la sat.
Dar atunci cînd petreci cîteva zile în sînul naturii, la poalele Codrilor şi departe de tumultul oraşelor, nu este cu putinţă să nu fii fermecat de viaţa tradiţională.
Hai să ne închipuim macăr cît de frumoasă poate fi viaţa departe de oraş. Ai o căsută mică de nuiele, văruită şi acoperită cu stuf. În locul teracotei nu ai decît o ogradă plină de iarbă verde. În locul gardurilor risipitoare de piatră, ai un gard împletit din nuiele. Poarta îţi este cioplită în lenm sau piatră.

Grădină este în apropiere casei, şi în ea cultivi orice cultură vrei, fără a fi nevoit să cumperi seminţe modificate genetic de la companiile transnsnaţionale. Livada de meri, pere, prune, caise sau persici îşi asigură din plin necesarul de fructe. Aceste fructe sunt sănătoase şi gustoase, spre deosebire de sucurile din supermarket, care sunt 100% naturale doar pe hîrtie.
În loc de ceaiul poluat din China pe care-l consumă orăşenii, culegi nişte măcieş sau nişte flori de tei, din care poţi face un ceai gustos şi sănătos. Din pădurea din apropiere poţi culege pomuşoare, ciuperci, şi alte alimente care se vînd pe bani grei la oraş. Necesarul de lemne pentru încălzire, poate fi satisfăcut din crengile care se usucă la copacii din pădure.
Din lacul sau din rîul din apropiere poţi prinde peşte proaspăt care este cu mult mai calitativ decît peştele putrezit adus de peste mări şi ţări în numele economiei de piaţă. Tot lîngă copacii bătrîni de salcîm, tei sau lîngă lanul de floarea-soarelui, îţi aşezi cîteva stupuri de albine. Mierea pe care-o produc acestea, este cu mult mai calitativă decît zahărul dăunător din magazine, şi folosită în alimetaţie este foarte folositoare.
Necesarul de lactate pentru o familie simplă (fie ea chiar şi de 10 membri) poate fi acoperit prin întreţinerea de vaci, oi sau capre. De întreţinerea acestora se pot ocupa chiar şi doi-trei copii mai mici. Într-o altă anexă a gospodăriei, ai o cuşcă se iepuri, care sunt o sursă de carne sănătoasă şi proaspătă. O altă sursă de carne proaspătă pot fi cei cîţiva purcei care rîmă liber prin gospodărie.
În locul maşinii care necesită conbustibil şi reparaţie, ai un cal sau doi, care foarte simplu pot servi ca forţă de tracţiune.
La sat duci o viaţă lipsită de mass-media aservită. Nu ai bătăi de cap despre luptele electorale. eşti totalmente liber economic.
Nu eşti sub influenţa distrugătoare a modernismului. Ai toate şansele să-ţi păstrezi identitatea şi să perpetuezi valorile naţionale.
Ai şansa să duci o viaţă liniştită! Ce oare poate fi mai frumos?”

…………………………………………………

GALERIE FOTO:

yim Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!gmail Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!bookmark Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!delicious Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!digg Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!myspace Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!share save 120 16 Doar țăranii vor sa fugă de țară! (Editorial) FOTO!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National