Ziua nationala a Romaniei la Timisoara

Astazi se sarbatoresc 92 de ani de la unirea principatelor romane. Ca in fiecare an, manifestarile de 1 Decembrie incep la Timisoara la ora 10.00 cu un ceremonial militar in Parcul Central unde se vor depune coroane de flori la Monumentul Ostasului Roman.

De la ora 11.30, se vor pune in circulatie autobuzele Mercedes proaspat achizitionate de municipalitate.

La ora 12.00 are loc dezvelirea unei placi comemorative la cei doi stejari din fara Casei Armatei, copaci care au fost plantati in memoria regelui Ferdinand.

De la ora 17.00, pe scena amplasata in fata Operei va concerta Fanfara Timisoara Big Band.

La ora 17.15 primarul Gheorghe Ciuhandu va aprinde sistemul de iluminat festiv de sarbatori in Timisoara si se va deschide Targul de Craciun din centrul orasului.

Iar de la 17.30 la 18 va avea loc tot in Piata Victoriei spectacolul de cantece si jocuri populare sustinut de ansamblurile Folclorice Timisul, Mladost, Bokreta si Banater Rosmarein cu participarea solistilor vocali Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Stoicanescu, Dumitru Teleaga, Doriana Talpes si Ramona Roescu.

De la ora 18.30, timp de o ora vor urca pe scena formatiile Bega Blues Band si Blue Station, iar de la ora 19.00 va avea loc retragerea cu torte pe traseul Prefectura – Primarie – Catedrala – Opera – Garnizoana.

Targul de Craciun va fi deschis zilnic intre orele 10.00 si 23.00. Va asteapta cozonaci proaspeti, dulciuri si vin fiert, turta dulce, jucarii de plus, icoane sau ornamente de sarbatori. 80 de comercianti din Romania, Ungaria si Germania si-au gasit locul la casutele din lemn amplasate in Piata Victoriei. Targul se incheie pe 10 ianuarie, pentru a acoperi si sarbatorile pe rit vechi.

In data de 23 decembrie, in Piata Victoriei va sosi Mos Craciun care va aduce cadouri celor mici.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

yim Ziua nationala a Romaniei la Timisoaragmail Ziua nationala a Romaniei la Timisoarabookmark Ziua nationala a Romaniei la Timisoaradelicious Ziua nationala a Romaniei la Timisoaradigg Ziua nationala a Romaniei la Timisoaramyspace Ziua nationala a Romaniei la Timisoarashare save 120 16 Ziua nationala a Romaniei la Timisoara

One Response to Ziua nationala a Romaniei la Timisoara

  1. Mihai Florea says:

    Tin sa te contrazic aici, nu vreau sa intru in polemici insa eu nu impartasesc aceeasi parere.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National