Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”

Pe romani ii lasa rece noul proiect al Codului Muncii. Oamenii nu se tem nici de 6 zile de munca saptamanal, nici de amenintarea celor 12 ore zilnice.

Nu se sperie de aceste prevederi pentru ca ei traiesc de mult timp aceste realitati. Munca zilnica pe bani putini a devenit banalitate pentru omul de rand, cu toate cadragii nostri conducatori ne bat obrazul atentionandu-ne ca nu muncim indestulator si cu spor.

In primul rand, statul vrea sa legifereze un nou Cod al Muncii, pentru a-si face propria existenta mai usoara. Angajatii bugetari trebuie sa fie mult mai vulnerabili, usor de concediat si remunerati dupa posibilitati.

Nu trebuie sa ne indoim ca un astfel de proiect va fi legiferat. Pentru ca statul s-a fript de prea multe ori. Criza financiara a lovit bugetul prin surprindere, iar Guvernul a actionat in masura timpului de reactie ramas. Raspunsul sau tardiv si incoerent a creat multe anomalii in sectorul angajatilor bugetari.

Vor, nu vor, cei din privat trebuie sa danseze dupa acelasi cod. Insa in privat drepturile angajatilor sunt incalcate cu nonsalanta pentru ca aici nu sunt mari sindicate care sa lupte in justitie cu raufacatorii. Esti trimis acasa dupa pofta angajatorului si ti se dau banii conform acelorasi principii.

Omul de rand este slab informat si habar nu are ca accesul la justitie este deschis tuturor. Multi considera ca acest lucru necesita foarte multi bani si timp, doua notiuni care sunt vitale pentru romani. Neincrederea in Justitie este un obstacol pe care multi nu pot sa-l depaseasca.

Nimeni nu crede ca are vreo sansa in batalia cu cine stie ce companie privata. Ori tocmai pe asta mizeaza si angajatorul. Pe lipsa de informare, pe lipsa de timp si resurse a angajatului si pe ignoranta ITM-ului.

Bogdan Hossu a crezut ca, daca va imparti fluturasi bucurestenilor, acestia isi vor mobiliza fortele si vor plange de grija noului Cod al Muncii. O fi el, “beton”, actualul cod dar anagajatul roman stie ca sperantele lui ar putea fi facute praf daca va merge in audienta la sef. Parca-l si aude pe acesta: “nu-ti convine du-te acasa, ba!”.

Sursa: financiarul.ro

yim Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”gmail Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”bookmark Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”delicious Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”digg Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”myspace Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”share save 120 16 Noul Cod al Muncii: “Uşa e a ta, firma e a mea”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National