Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş-Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000

bac-bacalaureat2012

Absolvenţii de liceu au intrat în febra examenului de bacalaureat. Prima probă ce va avea loc de luni, 11 iunie şi până miercuri, 13 iunie, va fi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Între 13 şi 15 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 18-22 iunie, elevilor le vor fi testate cunoştiinţele de utilizarea a calculatorului. Ultima probă orală, la o limbă de circulaţie internaţională va fi între 25 şi 27 iunie. Pe 2 iulie, absolvenţii vor susţine prima probă scrisă la limba şi literatura română, în 3 iulie proba la limba şi literatura maternă, iar în 4 iulie, proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării. se va desfăşura pe 6 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8 şi 12, elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie se vor face publice rezultatele finale.


3242 de elevi din judeţul Caraş-Severin vor participa la examenul maturităţii, deşi conducerea Inspectoratului şcolar judeţean se aştepta la un număr record de peste 5000, dată fiind situaţia de anul trecut, când nici jumătate din candidaţi nu au promovat bacalaureatul. Explicaţia este că există multe cazuri de elevii aflaţi în situaţii de corijenţă sau repetenţie şi că o parte din cei care nu au luat notă de trecere în 2011, la una sau mai multe probe nu mai doresc să obţină diploma de bacalaureat.
Dat fiind numărul mic de candidaţi, a scăzut şi numărul centrelor de examinare unde vor fi susţinute probele scrise, de la 13 la 11. După cum a declarat inspectorul şcolar, Ion Chiosa, vicepreşedintele comisiei judeţene de bacalauareat, centrele de evaluare au rămas la fel. La Şcoala generală nr. 2 din Reşiţa vor fi corectate lucrările elevilor reşiţeni, La Colegiul Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa, celor din Bocşa, Oraviţa, Moldova Nouă şi Băile Herculane, iar la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Reşiţa, celor din Caransebeş şi Oţelu Roşu. În ceea ce priveşte lipsa supraveghetorilor pentru probele scrise, Ion Chiosa a afirmat că situaţia este în continuare acceaşi, dar speră ca în urma şedinţei ce a avut loc la sediul Inspectoratului cu directorii tuturor unităţilor, problema să se rezolve. Referitor la probele orale se vor da în şcolile unde elevii au învăţat, respectiv în 26 de locaţii, numărul asistenţilor este suficient.
Toate sălile în care elevii vor susţine probele orale şi scrise vor fi dotate cu camere video, chiar şi cele în care se vor multiplica foiile de examinare sau se vor corecta lucrările. Vor exista circa 450 de camere de supraveghere,  227 achiziţionate anul trecut de Inspectoratul Şcolar Judeţul Caraş-Severin şi 120, anul acesta, pentru care Ministerul Educaţiei, a alocat 18 mii de lei.

Examenul de bacalaureat va fi întârziat de alegerile locale.  Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română programată pentru luni, 11 iunie, ora 9, va începe cu trei ore mai târziu, respectiv la 12. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, pe motiv că sălile de clasă unde se va desfăşura examenul, au fost transformate în secţii de votare, iar cabinele de vot vor fi scoase de acolo abia luni dimineaţa. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca a declarat că elevii au fost informaţi şi ştiu de această modificare.

Sursa: Radio Resita

 

yim Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000gmail Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000bookmark Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000delicious Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000digg Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000myspace Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000share save 120 16 Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu. Luni, începe examenul de bacalaureat. În judeţul Caraş Severin vor participa doar 3242 de elevi, deşi se aştepta prezenţa unui număr record, de peste 5000

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National