Rocker’s Challenge

rockers

Cu zgomotul orasului ne-am obisnuit prea bine. Muzica naturii ajunge mai rar pe la urechile noastre, iar mijloacele de transport fac parte din cotidian. Rocker’s Challenge te provoaca sa evadezi din mrejele orasului, sa-ti pui corpul la treaba si sa uiti de mirosul de combustibil. Adrenalina, desfatarea ochilor, incantarea simturilor si dezmortirea muschilor sunt promisiuni care vor fi tinute.

Comorile din Cheile Nerei abia asteapta sa fie descoperite, iar Sasca Montana te imbie la aventura. Vei lua in piept spectaculoasele ape ale Nerei la rafting, tiroliana te va face sa chiui de bucurie in aer, iar mersul cu bicicleta prin Chei iti va da ocazia sa explorezi minunatiile acestui tinut mioritic parca uitat de lume.
Si asta nu e tot. In caz ca nu stiai pana acum, “turism” este un prefix de baza al acestei zone: speoturism, agroturism, ecoturism sau silvoturism fiind doar unele dintre cuvintele magice. Iar din alta categorie lexicala ar mai fi de adaugat birdwatching-ul si drumetiile, de care veti avea parte pe durata festivalului. Asadar, fii pregatit pentru o aventura pe masura!

Sasca Montana. Istoria unui loc magic.

Sasca Montana este situata pe valea paraului Susara, afluent al raului Nera, in zona montana a Banatului de sud. Aici pare ca timpul s-a oprit in loc. Interferanta muntilor Locvei, la vest, a muntilor Almajului la est si a muntilor Aninei la nord sunt o sursa inegalabila de imagini pitoresti pe care natura le ofera calatorului la fiecare pas.

Asezarea este insirata de-a lungul vaii inguste pe o portiune de 3 km, intre poalele dealului Gheorghe care inchide rautacios valea la Sud si Valea Nerei la Nord.
Aspectul general al reliefului este montan de tip carstic, cu vai adanci, pereti abrupti, cu grohotisuri, chei, pesteri, cascade si doline, pe care timpul le-a modelat in adevarate opere de arta.

Localitatea Sasca Montana este mentionata in documente de aproape 300 de ani.
Cu ani in urma era o zona miniera prospera de unde se extragea minereu de cupru, plumb si argint. Topitoriile de la Moldova Noua si din valea Radimnei au fost mutate la Sasca, iar satul a fost populat cu colonisti germani si bufeni, asigurandu-se forta de munca necesara. Dupa 1990, ca in multe alte locuri din tara, industria miniera s-a diminuat extrem de mult, ceea ce a dus la incetarea acestei activitati in zona. Agroturismul poate deveni activitatea de baza a comunei, existand deja o multitudine de case de vacanta si pensiuni. Turistii pot petrece aici clipe de neuitat, aproape de natura, indiferent de anotimp.

yim Rockers Challengegmail Rockers Challengebookmark Rockers Challengedelicious Rockers Challengedigg Rockers Challengemyspace Rockers Challengeshare save 120 16 Rockers Challenge

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National