Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatii

Festivalul_Mamaia_2012

Pe scena teatrului de vara de la Soveja a avut loc deschiderea editiei cu numarul 42 al festivalului de muzica usoara Mamaia. In prima zi de concurs au urcat o parte dintre interpretii si compozitorii ce doresc sa impresioneze juriul al carui presedinte este Madalin Voicu.  Alături de Mădălin Voicu, din juriul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia mai fac parte Andrei Tudor, Adrian Romcescu, Corina Chiriac, Sorin Lucian Ionescu, Mircea Drăgan, Mihai Pocorschi, Berti Barbera, Andrei Partoş, Ovidiu Miculescu şi Titus Andrei.

Prima intrata in concurs a fost hunedoreanca Adnana Olariu ce a interpretat melodia .Mai  frumoasa… a Laurei Stoica …

Oana Cristina  Ionita din Calarasi  cu melodia In amurg de Aurel Giorveanu a fost cea de a doua concurenta care,  a incercat sa impresioneze juriul.

Melodia mai stai,  a regretatei  Laura Stoica, cantata de Mihaela Chisnencu (solista originara din Chisinau), a emotionat publicul prezent.

Proconsul si melodia Nu ma poti schimba, a fost piesa aleasa de concurentul din Alba , Gheorghe Berghian.

Participanta in 2010 la festivalul mamaia si mamaia copiilor, Iolanda Florina Ulmeteanu incearca sa castige trofeul de anul acesta  cu melodia Mai stai.

Din Balan, judetul Harghita s-a prezentat Elena Sandu cu melodia dragostea ramane.

Elena Tudor, favorita concursului si ocupanta locului secund al editiei 2010 a concursului, a impresionat, publicul prin interpretarea melodiei Mi-e dor de tine  a lui Adrian Romcescu.

In prima seara de concurs au intrat si melodiile compozitorilor.  Melodiile lor au au fost interpretate fie personal, fie incredintate unor interpreti, care prin stilul lor si voce  s-au potrivit acestora.

Compozitoru Christian Faur a ales sa-i interpreteze melodia  pe Carmen radulescu, una din vocile de aur ale Romaniei cxare se afla dupa 23 de ani pe scena de a mamaia, iar Robert Angelescu a incredintata melodia Sa zbor Silviei Dumitrescu.

Seara s-a incheiat cu un remeber Aurelian Andreescu, Tom Jones al Romaniei.  Melodii precum Copacul, Oamenii, Fluierand pe strada,  Pentru Maria, Tu esti primavara mea, au fost interpretate de Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Corina Chiriac, George Nicolescu, Adrian Daminescu, Aurelian temisan, Daniel Iordachioaie, dar si cantareti mai tineri precum Alin Ignat, Dragoş Chircu, Alexandru Adrian.

Pentru cei varstnici   a fost un moment de nostalgie, iar pentru cei tineri o adevarata incantare sa descopere frumusetea si armonia melodiilor acestui interpret care a debutat la “Festivalul Național de Muzică Mamaia” la prima ediție în anul 1963 cu melodia “În tot ce e frumos pe lume” de Elly Roman. Este unul din cei mai “curtați” interpreți de muzică ușoară de către compozitorii vremii. Aurelian Andreescu susține programe muzicale la cele mai selecte baruri și cluburi de noapte din București și de pe litoral.

Din anul 1965 s-a angajat la Teatrul Constantin Tanase. Împreună cu colectivul teatrului a efectuat turnee în mai multe țări din Europa, precum și în Israel, Cuba, Turcia. În anul 1968 a obținut locul al III-lea la Festivalul Internațional al Cântecului de la Sopot, Polonia, la “Ziua discului”. A făcut parte din echipa României alături de Aura Urziceanu și Mihaela Mihai care a cucerit Cupa Europei la Concursul de la Knokke, Belgia în anul 1971. În anul 1973 Aurelian Andreescu a reprezentat România la Olimpiada Cântecului de la Atena și a deschis recitalul lui Johnny Halliday. De-a lungul carierei, a înregistrat peste 200 de melodii.

Florin Mirescu

 

yim Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiigmail Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiibookmark Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiidelicious Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiidigg Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiimyspace Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatiishare save 120 16 Festivalul de la Mamaia la varsta maturitatii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National