Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaia

Festivalul_Mamaia_2012

Ieri sera s-a desfasurat a doua editie concursului de muzica rock, aflat in cadrul festivalului de la Mamaia in memoria lui.  Pe scena teatrului de vara de la Soveja au fost selectate doar cinci trupe.  In selectarea acestor trupe s-a tiut seama de calitate si nu de cantitate. Plini de emotie membrii trupei Zefir  au urcat primii pe scena.

Trupa Zephir a luat fiinta in Iulie 2011 la initiativa Ninei Neagu.

Initial in trupa au fost numai: Nicoleta, Andreea si Irina. Dupa un timp Alex si Cristiana s-au alaturat trupei. Dupa mai multe repetitii au inceput sa apara evenimente:Participarea la concursul “Rock Your HighSchool” organizat de “Byron” si ajungerea in finala acestuia, terminand pe locul patru.

Aparitia in emisiunea “Acadeaua” organizata de A.G Weinberger.Concert in cadrul “ZiuaPasiunilor” organizat in Fire Club. Participarea la concertele “RockSchool” organizate in Vama Veche, in cadrul festivalului Stufstock.Concerte in clubul “Wings” cu ocazia serbarilor “RockSchool”.Participarea la un concert de caritate organizat in clubul “Zebbra”.Concerte in diverse cluburi ale capitalei (“Joy’s Pub, “A’alive Pub”, “Elephant” etc.) Formata in iulie 2011 trupa Zephir, a reusit in scurt timp sa aiba multe concerte si  aparitii live. O mare realizare a trupei a fost imprimarea pieselor intr-un studio profesional si filmarea unui videoclip pentru piesa “Hey”.

Pe scena festivalului au interpretat piesele Hey, Striga tare si Noi doi.

Nu au performat in pod ci pe scena dela Soveja formatia de adolescenti Sunete in pod

S-u format initial sub numele de trupa Calibru( trupa de coveruri) anuntandu-se a fi un proiect de scurta durata in care muzica era doar un simplu hobby.

Pe parcurs au inchegat ad-hoc un grup de folk participand la fiecare concurs care  aparea in cale. Au participat la Chira Chiralina, la Medias (unde au luat locul 2) si in Bucuresti la “Om bun”(locul 3).

Ulterior au reusit sa compunem in jur de 6-7 melodii proprii , continuand si cu niste coveruri, au avut cateva concerte locale in perioada iernii si a primaverii , culminand cu participarea la concursul “RockLaureat” in deschiderea formatiei Trooper ,in Bucuresti- clubul “Fabrica”.Stil muzical: Abordeaza o varietate de stiluri, nu sunt adeptii unui gen anume desi fiecare in parte are inspiratiile sale.
Adi asculta cam tot ce e rock, influente de peste tot aproape dar cele mai apropiate ar fi: Red Hot Chilli Peppers, Tool , Rush si The Police
Andrei se inspira foarte mult din Bullet for my valentine , AC/DC, Pink Floyd.
Albert  asculta mult punk si funk: Red hot Chilli Peppers,Operation Ivy,Sex Pistols
Bogdan are multe influente funk aici de la RHCP dar si powermetal de exemplu Stratovarius
George este fan Iron Maiden, RHCP, Queensryche, Rush,Celelalte Cuvinte,   iar in rest multe contemporane:SOAD, Breaking Benjamin, Vita de Vie.
Vali iubeste rockul dur, ascultand melodii ca Megadeth, Amorphis. Cat despre stil ” in general reusim sa combinam cam tot ce avem ca inspiratie si sa creem ceva care ne place si pe care sa ne simtim bine. Nu putem spune ca ne incadram in X gen muzical”

Sound-ul peselor Joaca si pe asta, Umbra si Eden cu care s-au prezentat in concurs reflecta, de altfel gusturile membrilor acestei trupe.

 

Formatia Edict din Chisinau are o activitate prodigioasa prin activitatea concertistica dar si discografica. Au editat 3 albume si sunt in curs de –al realiza pe cel de-al patrulea

Au fost invitati la diverse spectacole, manifestari, emisiuni TV si radio  in Republica Moldova si Romania. Au fost participanti cu succes la concursuri nationale si internationale: “Steaua Chisinaului”, “Doua inimi gemene”, invitati de onoare la Brasov “Cerbul de aur” 2005.

Piesele selectionate pentru concurs au fost calatorul, Tu erai cerul si al noualea cer.

O pata de culoare, in ceea ce priveste varsta membrilor, dar si a formatiei, este trupa Prometeu. Formatia Prometeu s-a infiintat în anul 1986, în orasul Horezu, Judetul Valcea, in componenta: Nelu Diaconu (voce), Dan Loghin (chitara), Gigi Aprodu (chitara), Moraru Nelus (bas), Catalin Covrescu (tobe). In perioada 1986-1993, formatia Prometeu in  formula de mai sus, a participat la mai multe Festivaluri de rock din  tara: – Primavara artistica valceana (obtinand diverse premii-, cea mai buna piesa (Aripa regasita); cel mai bun solist vocal (Nelu Diaconu), Constalatii Rock, Posada. Deasemenea a sustinut mai multe concerte in tara. In anul 1993, trupa Prometeu s-a desfiintat .In toamna anului 2004 in orasul Brezoi, judetul Valcea,Nelu Diaconu reinfinteaza, dupa o pauza de 11 ani, grupul Prometeu in formula:  Nelu Diaconu – voce, Costel Rasnita (Rama – ex-grupul Voua, Pasarea de cursa Lunga, Rogvaiv, colaborator cu Daniel Iancu)) – chitara, Gigi Aprodu – chitara, Adi Berbecel – clape, Viorel  Jakab – bass, Dani Capatan (trompeta) – tobe.Pe 4.octombrie 2007 trupa Pro participa la Finala nationala a Global Battle of the bands Romania 2007, cel mai mare concurs de muzica live din lume, finala nationala care a avut loc la Cluj Napoca, in Clubul Diesel, unde Rasnita Constantin a obtinut premiul de cel mai bun chitarist GBOB.In anul 2011, tot in finala GBOB Romania, trupa Prometeu a castigat premiul pentru intreaga activitate si promovarea rock-ului romanesc, finala ce a avut loc la Arenele Romane din Bucuresti.

Grupul a sustinut in perioada 2004-2012 un nr.de peste 100 concerte, atat in recital cat si in deschiderea unor trupe  consecrate ca: Iris, Directia 5, Taxi, Desperado, Semnal M, Riff,Crize, Talisman, Vama, Holograf, Antract, Voltaj, numeroase aparitii radio si tv, dar si in presa scrisa.

Stilul abordat: pop-rock, cu influente balcanice.

Ei s-au prezentat in fata publicului si juriului cu melodiile Colega de apartament, Singuri si te voi iubi.

 

Ultima trupa intrata in concurs este Addiction. Castigaroare anul trecut ea este preferata si anul acesta atat de public cat si de jurnalistii prezenti.

Trupa Addiction a fost fondata in decembrie 2008.In perioada 17 – 19 august 2009.

A participat la Costinesti, la Concursul YouthRockFest, organizat in cadrul Festivalului Tineretii unde a castigat marele premiu constand intr-un videoclip realizat de Casa de productie Rollywood. unul dintre organizatorii festivalului. In vara anului 2010, trupa se califica în finalele Stufstock Newcomers, Addiction fiind cea mai tanara trupa care a participat la competitia cu alte 64 de formatii din toata tara.

In toamna aceluiasi an, tinerii rockeri au intrat in studioul lui Cristi Gram, chitaristul trupei Phoenix, inregistrand doua piese proprii: “O singura viata” si “Spune-mi tu”.In luna decembrie 2010, piesa “Spune-mi tu” s-a clasat pe locul 2 in “Top Romanesc” de la Radio Romania Actualitati, in urma voturilor primite de la ascultatori. Datorita acestei pozitii a intrat si in clasamentul anual “Top Românesc”, trupa obtinând premiul special pentru debut.In vara lui 2011, Addiction a urcat pe scena Festivalului Mamaia, sectiunea rock, unde a castigat premiul “Teo Peter”.Incepand cu 30 septembrie si pana pe 12 decembrie 2011, Addiction a fost in turneu alaturi de trupa “Trooper”, rockerii braileni concertând in 13 orase mari ale tarii, inclusiv in capitala. In acest an, cea mai mare realizare a fost participarea la Ostfest, pe data de 16 iunie, cand au sustinut un concert pe scena 2, la Romexpo.

Intre timp, rockerii au finalizat primul album care cuprinde 12 piese itr-un stil unic in România.

La Mamaia au prezentat piesele Liber, Doar pana la nori  si Supernova.

Florin Mirescu

 

yim Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiagmail Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiabookmark Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiadelicious Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiadigg Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiamyspace Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaiashare save 120 16 Teo Peter omagiat la festivalul de muzica de la Mamaia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National