Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelor

DSCN3091

  Corul, orchestra si ansamblul de balet ale Operei Nationale Romane din Timisoara  au pregatit pentru publicul prezent o seara de gala de opera, opereta si balet cu totul speciala. Gala a cuprins lucrarii din creatia compozitoriilor: G. Donizetti, G. Verdi, G. Puccini, A. Ponchielli, P.I. Ceaikovski, S. Prokofiev, A. Adam, E. Kalman, Fr. Lehar. Aceste lucrari, deja cunoscute de cei prezenti, au fost interpretate de solistii timisorenii Silvia Sorina  Munteanu, Cristian  Mogosan, Narcisa Bruma, Mihaela Marcu, Lacramioara  Cristescu, Gsbriella Varvari, Cristian  Balasescu, Bogdan  Zaharia, Dan Pataca, Cristian Rudic, Alexandru Moisiuc.  Alaturi de  solistii din Timisoara au evoluat si cativa solistii coreeni: Hye Young Park, No Park, Kim In Hui, care au incantat publicul.

Fiind si o seara dedicata baletului, acesta a avut si el reprezentatii lui  in prezenta solistilor Manuela Ardelean, Cristina Romandasu, Alina Mihai, Alin Radu, Alexandru Pintea, Flavius Popa. Baletul este o reprezentatie teatrala sub forma de dans, in care muzica joaca si ea un rol important in nararea povestii sau in sugerarea unei stari de spirit.

A fost o seara spectaculoasa pentru timisorenii, care au venit in numar mare in parcul Rozelor sa fie martori la sarbatoarea operei, a operetei si a baletului. Asa se incheie primele zile ale festivalului . Timisorenii sunt asteptati in 31 august la ”Voievodul tiganilor ” de Johann Strauss, cunoscuta , publicului iubitor de opera si opereta.

Ioana Herte

yim Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelorgmail Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelorbookmark Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelordelicious Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelordigg Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelormyspace Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelorshare save 120 16 Gala de opera,opereta si balet: muzica, dans si spectacol in parcul rozelor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National