Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitate

 Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitateGuvernul a decis luni prin ordonanţă de urgenţă ca perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere pentru copil să fie redusă la un an din ianuarie 2011. Legea nu se aplică şi pentru beneficiarele în curs.

Sumele alocate pentru mămici rămân aceleaşi. Astfel, femeile vor primi 85 % din salariu, însă suma nu va putea fi mai mică de 600 RON sau mai mare de 3400 RON. Mamele vor avea dreptul să stea şi în al doilea an acasă fără riscul de a-şi pierde locul de muncă, dar fără a fi plătite.

În acelaşi timp, femeile care vor opta să revină la muncă după primul an de concediu de maternitate vor primi o primă lunară de 500 RON. Legea a fost promulgată la insistenţele preşedintelui Traian Băsescu, care a declarat că bugetul nu permite ca statul să plătească în continuare atâtea alocaţii.

Anda Deliu

Foto: www.megafun.ro

yim Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitategmail Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitatebookmark Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitatedelicious Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitatedigg Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitatemyspace Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitateshare save 120 16 Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitate

One Response to Din 2011, mamele vor avea doar un an concediu de maternitate

  1. ana says:

    cea mai mare prostie ce face guvernul asta – reforma pacii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National