UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romania

Berlin 1

La sfarsitul lunii august, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, insotit de 50 de studenti, au participat la cel mai mare festival de tehnologie din lume – Campus Party, organizat in acest an la Berlin.  Evenimentul a cuprins 24 de sectiuni de interes, peste 600 de ore de discutii, conferinte, competitii, workshopuri si evenimente ad-hoc planificate de organizatori, inclusiv pe timpul noptii. Universitatea de Vest din Timisoara este prima universitate din Romania invitata la acest eveniment international, alaturi de alte 42 de institutii de invatamant superior de cel mai inalt rang din Europa.

 

Principalele tematici abordate de catre cei zece mii de tineri participanti la festivalul de tehnologie au fost: astronomy, robotics, hardware, hack, modding, biotechnology, nanotechnology, biohacking, greentech, design, photography, video, music, social media, blog, developers, free software, operating systems,security, networks, entrepreneurship, gaming: stadium.

 

Tinerii participanti la Campus Party Berlin 2012  au avut ocazia de a cunoaste personalitati internationale care au adus ultimele noutati in domeniu. Printre acestia s-au numarat Paulo Coelho, unul dintre cei mai influenti autori ai tuturor timpurilor, Yossi Vardi, considerat un pionier al antreprenoriatului tech din Israel, Don Topscott, cel mai important lider in materie de inovare media, un specialist in privinta impactului social si economic al tehnologiei si unul dintre cei mai importanti consilier de bussines al liderilor politici mondiali si Sir Tim Berners-Lee, absolvent al univeristatii din Oxford, inventatorul World Wide Web, cunoscutul www.

 

Provocarea editiei din acest an a constat in furnizarea de idei pentru viitoarea Agenda Digitala Europeana, tema fiind lansata de catre Neelie Kroes, Vice Presedinte al Comisiei Europene. Doamna Neelie Kroes a fost prezenta la masa rotunda si la ceremonia de decernare a premillor, evenimente la care a participat si rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

„Campus Party Berlin a insemnat un eveniment de nivel mondial unde s-a vazut ca orice e posibil in aceasta lume. Am avut onoarea de a participa la intalnirea restransa organizata de doamna Neelie Kroes, vicepresedinta Comisiei  Europene, care a dorit sa discute cu reprezentantii a doar 12 universitati despre strategiile europene din domeniul tehnologiei. Am identificat cu aceasta ocazie oportunitati de finantare de catre Comisia Europeana a unor proiecte derulate de UVT si am stabilit contacte cu reprezentanti ai lumii universitare, care au pus bazele unor colaborari de viitor intre UVT si universitati de prestigiu din lume”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

Inca din 1997, Campus Party atrage in fiecare an tineri pasionati de tehnologie, din intreaga lume, pentru a invata si a promova inovatia, reunind in acelasi timp cei mai buni specialisti consacrati  in tehnologie si stiinta. Editia 2012 s-a derulat la Berlin pe fostul aeroport Tempelhof si a adunat peste 10 mii de participantii.

yim UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniagmail UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniabookmark UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniadelicious UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniadigg UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniamyspace UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romaniashare save 120 16 UVT la Campus Party Europe Berlin 2012, unica reprezentanta a universitatiilor din Romania

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National