Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de euro

paine Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de euroMinisterul Agriculturii încearcă să pună ordine în producţia de pâine şi produse de panificaţie, unde evaziunea fiscală se ridică la sute de milioane de euro. Legea pâinii, avută în plan de actualul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, va duce la închiderea a zeci de mii de magazine care vând produse de panificaţie sub standardele de calitate. Patronatele din industria pâinii precizează că jumătate din pâinea neagră este fabricată din făină albă la care se adaugă diverşi coloranţi.

Producătorii şi comercianţii de pâine şi produse de panificaţie vor fi nevoiţi să respecte anumite criterii de fabricare şi comercializare a produselor de panificaţie. Legea pâinii, elaborată în prezent de Ministerul Agriculturii, va conduce la închiderea a zeci de mii de magazine de cartier sau la dispariţia rulotelor din care se comercializează produse de panificaţie. Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu, spune că “în industria de panificaţie se întâmplă lucruri necurate care dăunează sănătăţii bugetului statului şi sănătăţii populaţiei”.

Frumosu: Legea va scumpi pâinea cu 10 bani

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, spune că “de cinci ani se aşteaptă legea pâinii”. “Legea pâinii ar pune capăt neconcordanţelor privind fabricarea pâinii şi produselor de panificaţie. Teoretic, orice cheltuială privind timbrarea, ambalarea şi furnizarea unui produs însemnă un ban în plus. În condiţii normale, pâinea s-ar scumpi cu aproximativ 10 bani. Pentru siguranţa sănătăţii lor, românii vor cheltui 10 bani în plus pentru a mânca pâine de calitate”, a mai spus liderul de sindicat citat de Puterea.

Sursa: financiarul.ro

yim Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de eurogmail Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de eurobookmark Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de eurodelicious Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de eurodigg Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de euromyspace Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de euroshare save 120 16 Legea pâinii va aduce la buget sute de milioane de euro

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National