500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie foto

13_DA.sized

514 ostasi de la Unitatea din Chișoda, care face parte din Batalionul 2 Manevră “Scorpionii Galbeni”,  merg într-o nouă misiune de menținere a păcii în Afganistan, timp de șase luni. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii, desfasurata astazi în Piaţa Victoriei din Timişoara.

 

Este un moment emoţionant, înălţător, aici, la Timişoara, unde peste 500 de bravi militari ai naţiei române, o naţie mândră şi demnă, pleacă în cel mai periculos loc din lume. Şi-au asumat această responsabilitate cu mândria de a fi român şi cu demnitatea ostaşului de a-şi face datoria atunci când naţia i-o cere”, le-a spus celor prezenţi la ceremonie ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

Ministrul Mircea Duşa le-a transmis militarilor care pleacă în Afganistan că îi va susţine şi le va asigura condiţiile necesare îndeplinirii misiunilor: “noi, românii, şi eu, în primul rând ca ministru, suntem obligaţi să facem eforturi deosebite şi le vom face în aşa fel încât dumneavoastră să aveţi asigurate condiţiile materiale şi financiare în vederea îndeplinirii misiunii pe care o aveţi.

Ca ministru al apărării vă doresc, în preziua plecării dumneavoastră în misiune, să vă întoarceţi sănătoşi acasă şi vă urez sănătate, succes şi, pentru că suntem la început de an, tradiţionalul La mulţi ani!“.

La festivitate au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, judeţene şi ai instituţiilor din sistemul naţional de apărare, familiile şi rudele militarilor Batalionului 2 Manevră “Yellow Scorpions”.

Militarii Batalionului 2 Manevră “Yellow Scorpions” vor îndeplini în zona de responsabilitate din Provincia Zabul, timp de şase luni, misiuni menite să asigure un climat de securitate oportun transferului responsabilităţilor către forţele de securitate afgane.

 

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotogmail 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotobookmark 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotodelicious 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotodigg 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotomyspace 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie fotoshare save 120 16 500 de militari din Batalionul 2 “Scorpionii Galbeni” pleaca în Afganistan, pentru o noua misiune. Galerie foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National