Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere

Screen shot 2013-01-24 at 03.54.56

In aprilie Departamentul de Comunicare si Limbi Straine a Universitatii “Politehnica” din Timisoara organizeaza  editia a VIII-a  la conferinta in domenile comunicarii profesionale si traductologiei. In acest an lucrarile vor aduce in prim-plan tema: comunicarea ştiinţei în societatea bazată pe cunoaştere. Evenimentul cu participare internaţională, Comunicare profesională si traductologie,organizat de departament din anul 2001 a implinit 10 ani la a 7-a ediţie (aprilie 2011). Conferinţa reuneşte la fiecare ediţie un număr de aproximativ 100 de specialişti din domeniile comunicării profesionale si traductologiei din ţară şi străinatate, cu scopul de a continua şi dezvolta schimbul de idei pe urmatoarele teme: comunicare profesională: probleme şi soluţii; contribuţia lingvisticii la cunoaşterea comunicării; teoria şi didactica traducerii: rolul acestora în comunicare.

Dintre titlurile puse in valoare la intalnirea din 2011: Comunicarea ştiinţei ca formă potenţială de relaţii publice. Rolul personalităţilor de prestigiu şi specificul diseminării ştiinţei prin accesibilizarea limbajului ştiinţific.

In cuprinsul ei se arata: “Comunicarea işi propune să ia in discuţie aspecte teoretice dintr-o zonă mai puţin explorată din aria generală a teoriei relaţiilor publice. Este vorba despre analiza procesului de popularizare a ştiinţei prin accesibilizarea lucrărilor specialiştilor de vârf pentru marele public şi, în susbsidiar, de interpretarea acestui proces ca o formă particulară de relaţii publice.

Manifestarea isi propune sa evidentieze contributia stiintelor umaniste şi sociale la dezvoltarea şi promovarea rezultatelor inovaţiei ştiinţifice şi tehnologice într‐o lume globalizată, în care încorporarea acestora devine esenţială pentru progresul social. Sunt aşteptate contribuţii preponderent, dar nu exclusiv,  în următoarele domenii:

  1. Comunicare si relatii publice
  2. Lingvistica
  3. Traductologie
  4. Didactica limbilor straine
Lucrările selectate  vor fi publicate în volumul dedicat Professional Communication and Translation Studies (indexat Ebsco) sau în Buletinul Ştiinţific al UPT, Seria Limbi Străine (indexat Ebsco, MLA).

 

yim Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere gmail Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere bookmark Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere delicious Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere digg Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere myspace Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere share save 120 16 Start la upgrade pentru comunicarea stiintei in societatea bazata pe cunoastere

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National