E bine să fii rău!

suits_tv_series2

S-ar  putea ca drumul tau spre succes sa fie mai usor daca minti , inseli si te infurii,Luis Villazon dezvăluie că știința ne arată că una dintre cheile succesului e să încalci regulile.Oamenii sunt o specie socială – avem nevoie unii de alții pentru a supraviețui. Civilizația este produsul a sute de generații de oameni care au cooperat pentru a obține mai mult decât ar fi fost posibil pe cont propriu.

Dar cea mai mare amenințare la adresa unui om nu mai este mediul înconjurător sau animalele sălbatice, ci semenii săi. Drept rezultat, am evoluat astfel încât să folosim moralitatea, legea și convențiile unei societăți politicoase pentru a anula acțiunile egoiste, deoarece grupurile în care indivizii se comportă bine unii cu alții se descurcă mai bine decât grupurile egoiștilor.
Aceasta este regula generală. Dar tot mai multe studii arată că un comportament rău poate fi chiar bun pentru tine, ca individ. A minți, a te lăuda, a înșela sau a-ți pierde cumpătul nu sunt doar strategii de succes pentru un individ rebel, ci și trăsături pozitive de multe ori, care ne pot face mai puternici, mai concentrați și creativi, mai sănătoși și mai populari.
Cheia e să știi când anume să-ți dezlănțui latura întunecată. Mai jos îți vom prezenta ghidul Science World pentru a-ți abuza prietenii și colegii, ieșind câștigător la final.
Dominarea și îndrăzneala sunt esențiale pentru a urca pe scara profesională
Fură job-ul!
Pe o piață a muncii atât de aglomerată, prima impresie este esențială pentru asigurarea unui job mult-râvnit. Dar ai fi surprins să afli ce funcționează cel mai bine.
Dr. Victoria Brescoll, de la Yale University, le-a prezentat subiecților ei interviuri filmate în care candidatul povestea cazul pierderii unui client important la fostul loc de muncă. Jumătate dintre subiecți a vizionat un clip în care candidatul s-a arătat enervat de întâmplare și a dat vina pe foștii săi colegi. Cealaltă jumătate a văzut un clip în care candidatul s-a arătat trist de pierderea clientului. A-ți asuma responsabilitatea pentru greșelile tale ar părea o abordare matură. Cu toate acestea, candidatul enervat a fost votat drept un angajat mai competent decât cel trist și mai capabil de a ocupa o funcție de mare răspundere.
Bărbații modești la interviuri sunt percepuți drept slabi și neplăcuți, în comparație cu candidații aroganți și egoiști, potrivit unui studiu similar realizat de psihologul social dr. Corinne Moss-Racusin, de la Rutgers University, din New Jersey. “Bărbații sunt recompensați pentru comportamentul rău, deoarece acesta se potrivește cu așteptările masculinității”, explică aceasta. “„Spre deosebire, când se comportă modest, mai ales la muncă, unde performanțele lor au consecințe serioase, sunt penalizați mai sever.”
Cum să închei o afacere
Când negociezi o afacere, uneori este mai bine să fii obraznic și să-ți pierzi cumpătul. Hajo Adam, expert în comportament organizațional la Northwestern University, Illinois, i-a pus pe voluntari să încerce să vândă abonamente de telefonie mobilă printr-un program pe Internet. Voluntarii credeau că negociază cu alți oameni, dar răspunsurile proveneau de fapt de la un soft special, în mod aleatoriu.
Când programul părea furios, spunând replici de tipul „O să-ți ofer 115, pentru că negocierea asta mă enervează, voluntarii umani se conformau: „Cred că discuția merge bine, deci o să-ți ofer și eu 115 dolari.
Dar tactica aceasta nu funcționează mereu, avertizează dr. Adam. „Pentru ca furia să aibă efecte pozitive, trebuie folosită sporadic și potrivit și fie exprimată cum trebuie. Pierderea cumpătului este percepută diferit, în funcție de cultură. Mediul de afaceri occidental consideră furia un semn de hotărâre și putere, în timp ce în Asia e văzută ca semn de slăbiciune și pierdere a controlului.
Relațiile intime
Minciuna, înșelatul și violența domestică sunt secretele unei vieți sociale de succes
Băieții răi câștigă fata
Narcisismul, trăsăturile psihopate și machiavelismul sunt cunoscute psihologilor drept „triada întunecată. Egoismul, aroganța, impulsivitatea, comportamentul manipulativ și minciunile nu sună deloc atrăgător. Cu toate acestea, Peter Jonason, de la New Mexico State University, a descoperit că oamenii cu astfel de trăsături își găseau mai ușor parteneri sexuali decât rivalii lor mai drăguți. Atât bărbații, cât și femeile cu personalități de tip „triada întunecată se descurcau mai bine pe plan sexual, dar bărbații erau avantajați.
“„Băieții răi nu sunt mai norocoși în dragoste, ci doar pe partea sexuală. Sunt mai bine echipați psihologic pentru a le convinge pe femei să se culce cu ei”, explică profesorul Jonason. „”Dar nu au ceea ce trebuie pentru o relație de lungă durată deci, implicit, dragoste.”
Bărbații cu triada întunecată caută admirația, atenția și statutul social, fiind spontani și iresponsabili. Aplică deci o strategie de tipul „lovește și fugi , atunci când își caută partenere. Acești bărbați simt mai puține remușcări când îi rănesc pe ceilalți și trec mai ușor la o nouă cucerire.
Chinurile dragostei
Iartă și uită pare un dicton bun, dar nu oferă mereu cele mai bune rezultate. Când tinerii însurăței își iartă comportamentul rău, se vor confrunta, cel mai probabil, din nou cu astfel de probleme, comparativ cu cazul când rămân supărați. Potrivit doctorului James McNulty, de la University of Tennessee, iertarea provoacă deseori și diminuarea respectului.
Bărbații în vârstă care „vânează femei mai tinere îmbunătățesc longevitatea speciei. Biologul dr. Shripad Tuljapurkar, de la Stanford, susține că bărbații în vârstă care caută femei tinere ajută întreaga specie, răspândindu-și genele mult după ce noi, ceilalți, am renunțat.
Uneori e bine să-ți faci de cap în familie. Dr. Kári Stefánsson, fondatoare a deCODE Genetics, din Reykjavík, a analizat arborele genealogic al întregii populații din Islanda și a descoperit că familiile pornite prin căsătoria între veri de gradul al treilea aveau mai mulți copii decât cuplurile neînrudite.
Palmele pe fund întăresc legătura unui cuplu, susține psihologul social dr. Brad Sagarin, de la Northern Illinois University. El a studiat nivelurile de hormoni ale unor subiecți implicați în jocuri erotice S&M și a descoperit apoi că nivelurile crescute de testosteron și cortizol se traduceau într-o relație și mai apropiată.
Sparge și câteva farfurii!
Care-i secretul unei relații fericite și de durată? Toleranța? Caractere similare? Nu și potrivit Ernest Harburg, profesor de psihologie și epidemiologie la University of Michigan, care a urmărit evoluția a 192 de cupluri, timp de 17 ani, analizând și frecvența cu care partenerii își exprimau sau își reprimau furia în timpul certurilor.
Cuplurile în care ambii parteneri își ascundeau furia aveau o probabilitate cu 50% mai mare ca unul dintre ei să moară în timpul celor 17 ani, potrivit studiului făcut de Harburg. Când măcar unul dintre parteneri își exprima furia, mortalitatea scădea la numai 25%. Se pare deci că pierderea cumpătului te ajută să trăiești mai mult.
O parte a explicației ar fi că suprimarea constantă a furiei îți crește probabilitatea de a te manifesta eventual într-un episod violent atunci când te îmbeți. Jens Skogen, de la University of Bergen, a analizat corelațiile dintre consumul de alcool și violență pe 3.000 de tineri din Norvegia.
Printre cei care își reprimau constant furia, o creștere cu 10% a consumului de alcool ducea și la o creștere cu 5% a violenței. Dar pentru cei care își exprimau furia, consumul suplimentar de alcool nu provoca violență sporită. Alcoolul scade inhibițiile, iar dacă ai înmagazinat multă furie, un episod de beție poate fi o supapă, nedorită, pentru violență.
Sănătate
Gândurile răutăcioase și un pic de alcool îți mențin corpul și creierul într-o formă bună
Beneficiile alcoolului
Alcoolul este rău pentru tine. Conform psihologului dr. Charles Holahan al Universității Texas din Austin, băutorii înverșunați au un risc de mortalitate cu 45% mai mare decât cei care beau cu moderație.
Dar se pare că poate fi și mai periculos să nu bei. În același studiu, Holahan a descoperit că abstinenții au avut un risc de mortalitate cu 51% mai mare decât moderații. Asta sugerează că ai o probabilitate cu 6% mai mare să mori de tânăr dacă nu bei deloc, decât dacă exagerezi.
Persoanele care se declară ca fiind abstinente în studii sunt de multe ori alcoolici în recuperare, care și-ar fi putut deja pune în pericol sănătatea pe termen lung. Dar studiul lui Holahan a fost ajustat pentru problemele antecedente cu alcoolul, problemele de sănătate existente, statutul social și sexul. Abstinența totală tot a rezultat ca fiind mai rea decât abuzul de alcool și mult mai rea decât băutul cu moderație.
Jens Skogen de la Universitatea Bergen a comparat 38.000 de norvegieni și a descoperit că aceia care nu beau erau mai predispuși să sufere de depresie sau anxietate decât cei care beau cu moderație sau în exces. Nu abstinența în sine este periculoasă, sugerează el, „dar în societăți în care consumarea alcoolului este o normă, abstinența poate fi asociată cu marginalizarea socială și un risc crescut de tulburări mentale.

Sursa:scienceworld

sursa foto: zipinel.wordpress

yim E bine să fii rău!gmail E bine să fii rău!bookmark E bine să fii rău!delicious E bine să fii rău!digg E bine să fii rău!myspace E bine să fii rău!share save 120 16 E bine să fii rău!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National