Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţei

 Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeiCât de lung să fie părul? O tunsoare bob sau un păr lung care inspiră feminitate? Breton, cărare pe mijloc sau pe o parte? Să găseşti coafura potrivită poate fi de multe ori o alegerea dificilă. Urmează sfaturile noastre pentru a-ţi aranja părul în aşa fel încât să îţi maschezi micile defecte ale chipului.

Forma feţei este una dintre primele caracteristici de care trebuie să ţii cont atunci când doreşti să îţi schimbi frizura. Dacă ai forma feţei ovală, consideră-te o norocoasă, deoarece orice coafură îţi va încadra frumos trăsăturile.

Fetele cu faţa alungită ar trebui să opteze pentru coafurile care să dea volum chipului. Evită să porţi părul foarte strâns în coadă sau să îl întinzi excesiv. Foloseşte spuma pentru volum, usucă părul cu foehnul la rădăcini, sau puneţi bigudiuri, fie că este vorba de bigudiuri pentru încreţire sau volum. De asemenea, un breton scurtează optic lungimea feţei. Te avantajează, de asemenea, cărarea pe mijloc.

Dacă ai faţa rotundă, nu îţi recomandăm să optezi pentru breton drept, deoarece va accentua şi mai tare lăţimea feţei. Optează pentru o tunsoare în scări, care să încadreze frumos chipul. Te avantajează însă un breton asimetric şi o cărare pe o parte. De asemenea, îţi poţi prinde  şi tapa părul de deasupra frunţii, pentru a da impresia de alungire a feţei. O altă soluţie este părul prins intr-o coadă în creştetul capului.

Fetele cu faţa pătrată şi maxilar proeminent trebuie să evite liniile prea dure, geometrice. La fel ca şi fetele cu faţa rotundă, îţi va sta bine cu o tunsoare în trepte, care să acopere maxilarele. Evită bretonul tăiat drept la nivelul sprâncenelor, deoarece va sublinia inestetic forma maxilarului. Nu te avantajează tunsorile băieţeşti, optează pentru unpăr mai lung care să îţi dea un aer de feminitate. De asemenea, nu te tunde drept la nivelul maxilarului.

În cazul feţei triunghiulare, sau în formă de inimă, trebuie să contrabalansezi volumele. Adică, să micşorezi optic fruntea şi pomeţii să că câştigi volum înspre maxilare. Poţi obţine acest efect printr-o coafură fără volum în creştet, cu un breton asimetric şi vârfurile întoarse în exterior.

Alte trăsături de care trebuie să ţinem cont când ne alegeam o tunsoare sunt forma urechilor, a frunţii, a ochilor şi a nasului. Nişte urechi clăpăuge pot fi mascate printr-o coafura cu volum sau cu un păr încreţit puternic. Evită părul prins. Atât domnişoarele cu fruntea prea înaltă, cât şi cele cu fruntea prea îngustă pot opta pentru un breton care să mascheze această problema de proporţii a chipului. O fruntea prea mare se poate subţia optic prin părul prins foarte strâns şi o cărare într-o parte, iar o frunte mai îngustă poate fi contrabalansată prin păr tapat şi o cărare pe mijloc. Un nas foarte lung sau proeminent poate fi corectat tot printr-un breton. Dacă ai ochii uşor apropiaţi, alege o cărare pe mijloc, nu opta pentru breton şi nu îţi acoperi părţile laterale ale chipului cu şuviţe tunse la acest nivel. Invers, dacă ochii tăi sunt prea depărtaţi, optează pentru un breton asimetric şi  cărare pe o parte.

Anda Deliu

Foto: www.ziaruldeiasi.ro

yim Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeigmail Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeibookmark Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeidelicious Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeidigg Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeimyspace Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţeishare save 120 16 Alegerea coafurii în funcţie de trăsăturile feţei

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National