Astăzi este Sfântul Ştefan

 Astăzi este Sfântul ŞtefanCreştinii ortodocşi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul ªtefan. Sărbătorirea primului martir creştin coincide cu cea de-a treia zi de Crăciun, fapt care face ca astăzi să fie o dublă sărbătoare.

Sfântul ªtefan a fost contemporan cu Mântuitorul Iisus Hristos. El s-a numărat printre cei şapte bărbaţi aleşi din rândul evreilor pentru a-i ajuta la primele slujbe oficiate. Mai exact, Sfântul ªtefan îndeplinea rolul de diacon. Mai mult, Sfântul ªtefan a fost numit în scurt timp Arhidiacon. Deoarece predica despre credinţa în noul Mesia, Sfântul ªtefan a atras foarte repede atenţia autorităţilor. El a fost interogat chiar de către Arhiereul Caiafa, cel care l-a interogat şi pe Iisus. Cei care conduceau templul l-au condamnat pe sfânt la moarte prin lapidare, sau uciderea cu pietre. Toate acestea se întâmplau în anul 33 d. Hr., anul în care a fost răstignit şi Mântuitorul.

Sfântul ªtefan este celebrat de credincioşii catolici în data de 26 decembrie, iar de ortodocşi şi greco-catolici cu o zi mai târziu. De asemenea, el a fost primul sfânt canonizat comun de Biserica Ortodoxă şi cea Catolică după Marea Schismă de la 1054.

Anda Deliu

Foto: www.napocanews.ro

yim Astăzi este Sfântul Ştefangmail Astăzi este Sfântul Ştefanbookmark Astăzi este Sfântul Ştefandelicious Astăzi este Sfântul Ştefandigg Astăzi este Sfântul Ştefanmyspace Astăzi este Sfântul Ştefanshare save 120 16 Astăzi este Sfântul Ştefan

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National