Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnă

 Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnăDeoarece în ultimele zile în Timişoara a nins abundent şi s-a depus un strat semnificativ de zăpadă, dar şi de gheaţă, poliţiştii le recomandă şoferilor să fie foarte atenţi când pleacă la drum. ªoferii nu trebuie să uite cauciucurile de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Astfel, dacă drumul este ud sau acoperit de zăpadă, toţi şoferii trebuie să circule cu viteză redusă, chiar şi înafara localităţilor, unde li se recomandă să ţină luminile de întâlnire aprinse în permanenţă. Este bine să fie evitate depăşirile, pentru că se pot produce accidente din cauza stării carosabilului. De asemenea, este foarte important ca şoferii să păstreze o distanţă mai mare decât de obicei faţă de autoturismul din faţă, pentru a avea timp să frâneze în cazul unui accident al celui din faţă.

Cauciucurile de iarnă şi lanţurile antiderapante sunt necesare pentru toţi şoferii, mai ales dacă se pleacă la drum lung. Pe un carosabil foarte alunecos, poliţiştii recomandă să nu se frâneze în mod obişnuit, ci să se folosească “frâna de motor”, prin călcarea ambreiajului şi schimbarea în viteza inferioară. Înainte de a pleca la drum curăţaţi parbrizul, geamurile, oglinzile şi luneta şi asiguraţi-vă că aveţi suficient antigel şi lichid de parbriz în autovehicul. În plus, poliţiştii recomandă evitarea pe cât posibil a staţionării pe partea carosabilă, pentru a nu încurca utilajele de deszăpezire.

Anda Deliu

Foto: www.pardaf.ro

yim Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnăgmail Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnăbookmark Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnădelicious Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnădigg Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnămyspace Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnăshare save 120 16 Recomandări pentru şoferi pe timp de iarnă

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National