Peste 2000 de petarde confiscate la Lugoj

 Peste 2000 de petarde confiscate la LugojUn tânăr a fost prins ieri de poliţiştii lugojeni în timp ce vindea ilegal petarde. Marfa vândută de el nu se încadra în categoria pentru care legea permite comercializarea de către persoane fizice.

Tânărul de 25 de ani îşi vindea marfa pe Splaiul Morilor din oraş. Când a fost prins de poliţişti, avea asupra sa peste 2000 de petarde care i-au fost confiscate în întregime. Pocnitorile făceau parte din cele de categoria I, iar legea nu permite persoanelor fizice să vândă astfel de obiecte artizanale.

Acest gen de obiecte pirotehnice pot fi comercializate doar de către firmele specializate în efectuarea de spectacole cu focuri de artificii. În aceeaşi categorie întră toate obiectele pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T1, T2, artificiile de tip obiecte zburătoare luminoase, dar şi pocnitorile. Singurele obiecte de acest tip care pot fi comercializate de persoane fizice autorizate sunt sunt artificiile de genul steluţelor sau al minifăcliilor, care conţin sub trei grame de material pirotehnic. În caz contrar, cei care nu respectă prevederile legale riscă să facă închisoare de la trei luni până la un an.

Anda Deliu

Foto: www.tribuna.ro

yim Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojgmail Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojbookmark Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojdelicious Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojdigg Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojmyspace Peste 2000 de petarde confiscate la Lugojshare save 120 16 Peste 2000 de petarde confiscate la Lugoj

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National