Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soare

 Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soareDin punct de vedere astronomic, anul 2011 începe cu o eclipsă parţială de soare vizibilă şi în ţara noastră. După eclipsa totală de soare din anul 2000, eclipsa de mâine va fi cea mai vizibilă pentru o perioadă de 15 ani.

Eclipsa va începe mâine dimineaţă, la puţin timp după ora 9. Punctul culminant, când soarele va fi acoperit în proporţie de peste 68%, se va atinge în jurul ore 10 40, pentru ca apoi discul solar să fie eliberat de umbra lunii după ora 12. Conform prognozei meteorologice, este relativ improbabil că mâine soarele va putea fi zărit printre nori. Totuşi, nu trebuie să uităm că deşi nu este o eclipsă totală, privitul discului solar cu ochiul liber este la fel de periculos.

De aceea, oftalmologii recomandă să purtaţi ochelarii speciali pentru eclipsă, dacă i-aţi mai păstrat pe cei care se comercializau în vara lui 2000, sau, nişte ochelari de soare în lipsa celor de eclipsă. Aveţi grijă însă, deoarece nu toate lentilele ochelarilor de soare sunt suficient de puternice. Verificaţi acest lucru privind un bec aprins. Dacă becul se vede bine şi nu vă deranjează la ochi, puteţi privi eclipsa cu ochelarii de soare respectivi.

Eclipsa va avea consecinţe şi din punct de vedere astrologic. Astfel, ea va fi resimţită de foarte puternic de cei care au ascendentul în zodia Capricorn, nu neapărat de cei născuţi în această zodie. Explicaţia este simplă. Ascendentul este reprezentat de semnul zodiacal în care se află soarele la ora la care ne-am născut. De aceea, ca să îţi cunoşti semnul ascendent, trebuie să cunoşti cu aproximaţie ora la care ai venit pe lume. Astrologii consideră că eclipsele de soare duc în general la schimbări în viaţa publică şi afectează mai tare bărbaţii, spre deosebire de eclipsele de lună, care îşi pun amprenta mai puternic asupra femeilor. De asemenea, dacă eclipsele de lună au efecte pentru o perioadă de două luni, în cazul celor de soare acestea sunt mult mai îndelungate, de la şase luni, până la ani de zile.

În ceea ce priveşte eclipsa de mâine, astrologii spun că efectele vor fi benefice pentru Tauri, Fecioare, Peşti şi Scorpioni, iar cei care se vor resimţi în urma fenomenului vor fi Berbecii, Balanţele, Racii şi Săgetătorii. Anul acesta, vor mai avea loc două eclipse vizibile în România, dar este vorba despre eclipse totale de lună. Prima va avea loc în data de 15 iunie. Această eclipsa îi va avantaja pe cei din zodia Berbec, Leu, Vărsător şi Balanţă, iar efectele nefavorabile pot fi resimţite de cei din zodia Fecioară, Peşti, Gemeni şi Scorpion. Următoarea eclipsă de lună va avea loc în data de 10 decembrie, cu efecte pozitive pentru aceleaşi zodii ca si prima şi cu efecte negative pentru Săgetători, Tauri, Fecioare şi Peşti.

Anda Deliu

Foto: emaramures.ro

yim Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soaregmail Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soarebookmark Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soaredelicious Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soaredigg Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soaremyspace Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soareshare save 120 16 Mâine va avea loc o eclipsă parţială de soare

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National