Poli a învins la Cluj cu 2-1

 Poli a învins la Cluj cu 2 1După victoria Oţelului contra celor de la Rapid, Poli reuşeşte să câştige cu CFR prin primul gol marcat de canadianul Tosaint Ricketts. Meciul a fost unul fragmentat de arbitraj, după ce arbitrul Marius Avram a acordat două penaltiuri la începutul meciului şi un cartonaş roşu primit de Bastos.

În minutul patru, Helder a reuşit să obţină un penalti după o cursă de 60 de metri pe partea dreaptă. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Zicu, care a înscris în poarta lui Nuno Claro. Balanţa s-a echilibrat după numai două minute, când Marius Avram a acordat o altă lovitură de pedeapsă pentru feroviari, după un duel între Bourceanu şi Cadu. Jucătorul de la CFR a şi executat şi a readus egalitatea pentru echipa sa. Alb-violeţii au avut emoţii după ce Pantilimon s-a lovit cu capul de bara porţii în minutul 15, dar, din fericire pentru trupa lui Uhrin, goalkeeperul şi-a revenit repede. A urmat o repriză cu multe faze de poartă, dar şi cu multe cartonaşe galbene şi o fază controversată după ce clujenii au solicitat un penalti după un duel între Sepsi şi Hora. Până la fluierul final, Poli a mai avut o ocazie de a înscrie prin Axente care primise mingea de la Bourceanu, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

La reluarea jocului, Bastos a fost eliminat pentru o simulare după ce Sepsi l-a agăţat în careul oaspeţilor. Cinci minute mai târziu, Zicu a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Introducerea lui Ricketts în teren s-a dovedit de bun augur, după ce fostul jucător de la MYPA a marcat golul victoriei în minutul 78. Până la sfârşit, ambele echipe au avut ocazii, dar scorul a rămas acelaşi şi  Poli păstrează distanţa de 5 puncte faţă d elider şi rămâne neînvinsă.

Poli: Pantilimon – Sepsi, Ghionea, Luchin, Helder – Zicu, Bourceanu, Burca, Goga – Axente, Magera
Rezerve: Taborda, I. Matei, Rocha, Ricketts, Tameş, Ignijatevic, Krjici

CFR CLUJ: Nuno Claro – Maftei, Cadu, Rada, Panin – Hora, Kivuvu, Bastos, Peralta, Nicoara -  Bud
Rezerve: Mincă, Emil Dica, Edimar, E . Kone, Nuno Diogo, Batin, Bus

Înainte de meci eram întrebat dacă simt nostalgie la întoarcerea la CFR. Credeam că nu o să am, însă din momentul în care eram în avion mi-am adus aminte de momentele frumoase. Meciul de azi a a fost unul de calitate, cu un joc ofensiv de ambele părţi. ªtiam că ne aşteaptă un adversar greu, însă noi am avut noroc că am câştigat. Am finalizat mai mult decât adversarul şi asta a contat în stabilirea rezultatului final. Nu comentez arbitrajul, deoarece eram departe de fazele controversate şi nici nu e treaba mea să fac acest lucru. Sunt mulţumit de evoluţia lui Zicu, iar de la CFR l-am remarcat pe Hora”, a declarat Dusan Uhrin.

Eliminarea lui Bastos a fost decisivă în această seară. În schimb, Sepsi nu a fost eliminat şi nici nu am primit penalty, aşa a considerat arbitrul de cuviinţă. La singurul penalty din această partidă, am primit cartonaş roşu. Este al doilea meci în care jucăm în inferioritate, este absurd şi ciudat. Cred că am fi meritat să câştigăm acest meci. Diferenţa dintre cele două echipe a fost făcută, din păcate, nu de jucători, ci de alţi actori”, a spus Alin Minteuan.

Anda Deliu

yim Poli a învins la Cluj cu 2 1gmail Poli a învins la Cluj cu 2 1bookmark Poli a învins la Cluj cu 2 1delicious Poli a învins la Cluj cu 2 1digg Poli a învins la Cluj cu 2 1myspace Poli a învins la Cluj cu 2 1share save 120 16 Poli a învins la Cluj cu 2 1

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National