Ziua aniversară a paşaportului românesc

 Ziua aniversară a paşaportului românescSâmbătă se sărbătoreşte Ziua paşaportului românesc. Aniversarea a ajuns la a cincea ediţie şi comemorează data de 19 martie 1912, când în România a fost promulgată prima lege modernă privind circulaţia înafara frontierelor.

În 1912 a fost promulgată “Legea asupra paşapoartelor” prin  Înaltul Decret Regal nr. 1758/19.03.1912. Pentru a comemora evenimentul, mâine şi poimâine vor fi expuse la sediul Serviciului de Evidenţă a Paşapoartelor mai multe modele de paşapoarte emise de statul român de-a lungul timpului. De asemenea, cetăţenii care doresc să afle mai multe despre aceste documente, pot pune întrebări angajaţilor serviciului.

Anul acesta,, în Timiş au fost solicitate deja 2500 de paşapoarte, dintre care 1600 se refereau la paşapoarte electronice. De asemenea, de la 1 ianuarie le-a fost restricţionat dreptul la libera circulaţie la 219 persoane care au încălcat legea. Un paşaport pe durată de cinci ani costă 276 de lei şi se primeşte în termen de 15 zile calendaristice de la data solicitării. Acest tip de document are şi o alternativă. Un paşaport temporar costă 216 lei şi este eliberat pe loc. Perioada de valabilitate este mai mică, de doar un an. Paşpoartele sunt eliberate la Iulius Mall, unde cetăţenii pot veni de luni până vineri de la ora 8.30-16-30, cu menţiunea că miercuri se lucrează până la 18.30.

Anda Deliu

Foto: www.analogtv.ro

yim Ziua aniversară a paşaportului românescgmail Ziua aniversară a paşaportului românescbookmark Ziua aniversară a paşaportului românescdelicious Ziua aniversară a paşaportului românescdigg Ziua aniversară a paşaportului românescmyspace Ziua aniversară a paşaportului românescshare save 120 16 Ziua aniversară a paşaportului românesc

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National