Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului – Galerie Foto

DSCF6090 Error: Path does not exist

Teatrul Studenţesc “Thespis” din Timişoara a celebrat şi în acest an Ziua Mondială a Teatrului printr-un maraton dramaturgic. Manifestarea s-a derulat la clubul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara (sala 203) şi la sala “202 – Lelu Bihoi”, începând de sâmbătă, 26 martie, la ora 24, şi până duminică, 27 martie, la aceeaşi oră.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte, arta scenică. Unul dintre cele mai importante evenimente organizate în această zi este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului, prin care o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii mondiale. Mesajul din acest an a fost scris de către Jessica A. Kaahwa, dramaturg, actriţă, regizoare şi teoretician din Uganda.

Maratonul a luat startul cu piesa “Tarokaja si Tamanoi” (“Podul” Bucureşti – ora 0), adaptare dupa Fernando Arrabal prezentata in premiera cu acest prilej. Subiectele ei au adus in atentia publicul tragedia cauzata de tsunamiul recent in Japonia si alte probleme cotidiene. Dupa aceasta cei prezenti au vizionat piesa “21″ (“Thespis” Timişoara – ora 0,45), apoi la ora 1 trupa “Sonatic” sustine un concert in varianta acustica.

De la ora 1,30 comedia isi intra in drepturile ei pe scena cu spectacolul “Jubileul” (“Skepsis” Alba Iulia). Actorii de la “Thespis” revin la ora 3, cu piesa “Ursul”, pentru ca între orele 5 şi 10 să fie proiectate mai multe spectacole înregistrate.

La ora 11, “Thespis” dupa deşteptare a continuat cu “Romeo şi Julieta”, după care trupa “Serious Road Trip” din Timişoara a susţinut un atelier de jonglerie, iar catedra de actorie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest prezinta sceneta “Slugă la doi stăpâni”.

Spectacolul timişorean “Farmacia” (de la ora 14,30), atelierul de improvizaţie susţinut de Salahné (de la ora 15) şi piesa “Nora” (de la ora 16) au fost urmate de o demonstraţie de iluzionism a actorului Claudiu Gheorghe şi de reprezentaţia “Take a moment” a trupei “Heavenly Hell” (de la ora 18,30).

La ora 19 sunetele strani si originale, dar atipice pentru scena muzicala romaneasca ale formaţiei “Nu & Apa Neagră” sunt ascultate de audienta venita la eveniment. In program au mai urmat din partea “Thespis” productiile “Al 9-lea cer” şi “Menajeria de sticlă”. Finalul maratonului este marcat de momentul tăierii tortului festiv, distractia luand sfarsit prin recitalul trupei “Phaser”.

Actuala ediţie are şi un caracter caritabil care constă în înlesnirea unei operaţii în străinătate a unui copil Thespis de 7 luni. Ema este fetiţa unei colege vechi din acest teatru studenţesc, regizoare a nenumărate spectacole, fetiţa suferind de nefroblastom, mai pe româneşte tumoră la un rinichi. Costul unei asemenea operaţii, ce se va efectua într-un spital din Paris, ajunge la 60.000 de euro. Membrii trupelor Sonatic şi Phaser, care au avut concerte în cadrul acestui eveniment, au anunţat că doneaza onorariile primite pentru concerte în scopul caritabil menţionat.

Donaţii se pot face la faţa locului sau în conturile specificate mai jos:

Andreea Corina Duţeanu
RO11 BACX 0000 0002 1645 3000 în lei
RO04 BACX 0000 0002 1645 3320 în euro
UniCredit Tiriac Bank

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotogmail Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotobookmark Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotodelicious Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotodigg Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotomyspace Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Fotoshare save 120 16 Maraton dramaturgic pentru suflet de copil la Timişoara, de Ziua Mondială a Teatrului   Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National