Adrian Paunescu s-a stins din viata

paunescupoza Adrian Paunescu s a stins din viataPoetul, publicistul şi politicianul Adrian Păunescu a murit vineri (5 noiembrie 2010) la ora 7,15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat dr. ªerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului. Medicul a adăugat că inima poetului s-a oprit şi nu a mai putut fi resuscitat.

Joi seară, dr. ªerban Brădişteanu anunţa că starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu era extrem de gravă. “Pacientul a mai făcut câteva stopuri cardiace pe care le-am resuscitat, dar se pare că boala depăşeşte resursele noastre terapeutice. Nu ştiu dacă vom mai face faţă în continuare”, declara medicul joi seară, adăugând că prognosticul rămâne extrem de rezervat.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Poetul Adrian Păunescu a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca în 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa, declarând, la acea dată, că pacientul urma să fie supus mai multor investigaţii, pentru nişte afecţiuni mai vechi.

În ziua următoare internării, starea de sănătate a lui Adrian Păunescu s-a ameliorat puţin, din punct de vedere al insuficienţei respiratorii, declara dr. ªerban Brădişteanu. Potrivit medicului, starea poetului s-a înrăutăţit ulterior pe fondul unor suferinţe mai vechi – diabet de 10-12 ani, – pacientul suferind de insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

Într-un editorial publicat la 21 iunie 2010, în cotidianul ‘Jurnalul Naţional’, Adrian Păunescu a menţionat că suferă de o boală gravă, fără să-şi facă public şi diagnosticul. “Zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esenţiale. Concluzia nu e veselă. Visul duşmanilor s-a împlinit: nu mai pot ieşi din casă, cum aş fi putut până ieri. Acum, la această răspântie, n-am mai mult de spus contemporanilor mei decât că ar fi păcat să ne despărţim supăraţi”, a scris Păunescu în editorial.

Sursa:  zf.ro

yim Adrian Paunescu s a stins din viatagmail Adrian Paunescu s a stins din viatabookmark Adrian Paunescu s a stins din viatadelicious Adrian Paunescu s a stins din viatadigg Adrian Paunescu s a stins din viatamyspace Adrian Paunescu s a stins din viatashare save 120 16 Adrian Paunescu s a stins din viata

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National