Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculane

337

Ploaia măruntă şi vântul rece au schimbat doar parţial desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilei Dunării la Moldodova Nouă. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş Severin şi Primăria Moldova Nouă au organizat  miercuri, 29 iunie, de Ziua Dunării mai multe competiţii sportive, o parte dintre acestea desfăşurându-se în sala de sport din Oraşul Nou. Doar pescarii nu au avut de ales şi au rămas sub stropii reci de ploaie, dar a meritat, pentru că cei 9 concurenţi au capturat aproape 200 de bucăţi într- o oră şi jumătate. Tinerii şahişti au participat la partide simultane iar în competiţia de minifotbal s-au înscris 8 echipe a câte 6 jucători, ne-a informat Oana Nicolae.


În staţiunea Băile Herculane, marţi 28 iunie s-a desfăşurat  şedinţa Comitetului de Bazin Banat, o întâlnire dedicată sărbătoririi celei de-a 8-a ediţie a Zilei Dunării. 3 dintre personalităţile care fac parte din acest comitet au răspuns invitaţiei lui Doru Dinu Glăvan şi de la microfonul studioului Roman au vorbit despre importanţa Dunării în contextul dezvoltării economice a regiunii, dar şi despre alte lucrări de punere în siguranţă a apelor. S-a precizat că din cele 19 proiecte de investiţii aflate în lucru în zona Banat, 14 sunt pe raza judeţului Caraş-Severin.

ªedinţa  a fost condusă de prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Þunea. El a precizat în „Ora de actualitate” că Dunărea constituie un pol turistic deosebit, iar judeţul Caraş-Severin poate profita din acest punct de vedere.

La rândul său, Ionesie Gheorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a punctat pe faptul că fluviul reprezintă un culoar de legătură cu vestul şi tocmai de aceea trebuie acordată atenţie maximă refacerii infrastructurii portuare la Dunăre. De altfel, au fost reamintite proiectele transfrontaliere depuse de forul judeţean tocmai pentru punerea în valoare a fluviului.

În intervenţia sa în direct, Titu Bojin, directorul executiv al Administraţiei Bazinale de Apă Banat a prezentat o serie din lucrările de investiţii realizate în partea de vest a ţării. El a ţinut să precizeze că „apa nu are culoare politică”, iar finanţarea proiectelor  nu trebuie să ţină cont de apartenenţa politică a unui primar. Cel puţin, în Caraş-Severin şi în Timiş întotdeauna a fost pusă pe primul plan necesitatea oamenilor din punct de vedere a gospodăririi apelor, a mai spus Bojin.

În dialogul cu Doru Dinu Glăvan, cei 3 au apreciat „Studioul Roman” din Băile Herculane, care a fost modernizat şi dotat cu echipamente de înaltă tehnologie.

yim Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculanegmail Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculanebookmark Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculanedelicious Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculanedigg Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculanemyspace Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculaneshare save 120 16 Ziua Dunării sărbătorită în „Studioul Roman” din Băile Herculane

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National