Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante

IMG_2790 (Small)

Cum economia Timisoarei trece prin criza si multe firme au fost afectate, contextul a facut ca intrarile la bugetul local sa fie mai reduse. Fara sa ramana indiferenta la degradarea afacerilor derulate pe teritoriul municipiului, Primaria are in lucru un proiect de hotarare pentru acordarea de scutiri de majorari la intarziere la impozitele si taxele locale datorate de intreprinderi si asociati. Dupa aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru un numar de aproape 1200 de contribuabili aflati in aceasta situatie o suma de 18 milione lei ar putea fi sterse din sumele datorate reprezentand valoarea majorarilor de intaziere aferente obligatiilor fiscale neachitate in termen constand in impozit/taxa pe cladire si/sau impozit/taxa pe teren.

Masura urmareste sa sprijine agenti economici in perioada de criza pentru a nu disparea de pe piata, una din justificarea data de Adrian Bodo, seful directiei fiscale din Primaria Timisoara fiind faptul ca “mortii nu platesc impozite”. Al doilea obiectiv vizat de procedura este atragerea intr-un interval scurt de timp de venituri catre bugetul local. Pentru a beneficia de facilitati agenti economici trebuie sa isi achite integral debitele principale in perioada 1 august 2011-31 ianuarie 2012, din scriptele administratiei financiare sumele ramasitele inregistrate la 31.12.2010 pe numele platitorilor vor fi radiate.

Un prim efect al hotararii este mentinerea in functiune a companilor si asociatilor, un aspect important remarcat de Adrian Bodo fiind faptul ca primele 100 firme din lista posibililor beneficiari aduc 53% din veniturile bugetului local. Reglementarea nu se aplica agentilor care activeaza in transporturi si agricultura, precum si acelora care au primit ajutoare.

In ultimii 5 ani metodologia de calcul a penalizariilor de intarziere a suferit mai multe modificari date de legislatia fiscala. In prezent modul de calcul pentru obligatiile neachitate la termen este stabilit la 2% pe luna din suma principala datorata.

 

yim Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante gmail Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante bookmark Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante delicious Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante digg Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante myspace Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante share save 120 16 Primaria va ierta de datoriile de intarziere firmele timisorene cu restante

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National