“Oraseanul” Pantilimon la primul interviu din Anglia

costel_pantilimon

De astăzi Costel Pantilimon e  oficial jucătorul lui Manchester City. Fostul portar al lui Poli Timisoara a semnat astăzi contractul cu City şi a oferit primul interviu în Anglia, pentru site-ul oficial al noii sale echipe. “Panti” a vorbit în engleză şi se declară încrezător înainte de primul său sezon la Anglia. Uriasul moldovean este primul portar roman si cel mai inalt jucator din liga intai engleza. Prin acest transfer fostul international timisorean, Ioan Timofte si-a inceput cariera de impresar sportiv. Romanul va fi rezerva portarului Joe Hart, dupa ce a primit permisul de munca – cartea verde urmeaza sa joace sub culorile clubului.

“City e o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni şi un antrenor excelent. Sunt foarte fericit că am ajuns aici şi am ocazia să văd din interior cât de mare este acest club. M-am întâlnit deja cu câţiva jucători.

Am fost impresionat de echipă şi de jucători şi i-am urmărit traseul în sezonul trecut, în Cupa Angliei şi Europa League. Acum vom juca în Liga Campionilor şi sper să avem rezultate bune.

Joe Hart e un portar foarte bun şi sper să învăţ multe de la el, să devin mai bun. Voi lucra alături de jucători extraordinari şi de un portar foarte bun.

Vreau să aflu totul despre acest oraş. E o schimbare foarte mare pentru mine. Cea mai mare problemă pentru mine e că se circulă pe stânga, a spus Pantilimon pentru site-ul oficial al “cetăţenilor”.

Pe pagina de internet a clubului Costel Pantilimon are deja o sectiune personalizată, unde se precizează că a fost dorit de Manchester United, Arsenal sau Inter, înainte de a veni la City. Pantilimon devine cel de-al patrulea transfer al “cetatenilor” dupa Gael Clichy, Stefan Savic si Sergio Aguero.

Portarul de 24 de ani a fost împrumutat de Manchester City de la Timişoara pentru 300.000 de lire. Clubul englez poate activa opţiunea de cumpărare definitivă pană la 10 ianuarie 2012, situaţie în care va trebui să plătească încă 2,7 milioane de lire sterline în două tranşe egale.

Pantilimon ajungea la Timisoara in urma cu 5 ani de zile de la Aerostar Bacau si chiar daca la inceput i-a fost putin dificil sa se impuna in fata lui Marius Popa, titularul postului la acea vreme moldoveanul de 2.03 metri si-a castigat in ultimii 3 ani pozitia de titular atat la echipa alb-violeta cat si la nationala Romaniei.

Eugen Baletean

yim Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliagmail Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliabookmark Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliadelicious Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliadigg Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliamyspace Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Angliashare save 120 16 Oraseanul Pantilimon la primul interviu din Anglia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National