Tigrii ar putea dispărea în 12 ani

 Tigrii ar putea dispărea în 12 aniÎn 2022, când conform zodiacului chinezesc va fi din nou anul Dragonului, s-ar putea să nu mai existe niciun tigru în sălbăticie. Tigrii sunt demult o specie pe cale de dispariţie, iar rata de scădere a populaţiei a devenit îngrijorătoare în ultimii ani.

Experţii reuniţi la un summit desfăşurat la Saint-Petersburg au atras atenţia asupra ritmului foarte accelerat de dispariţie a tigrilor din sălbăticie. Reducerea semnificativă a populaţiei de tigri se datorează mai multor motive.

Dispariţia habitatului este unul dintre ele. Extinderea oraşelor şi nevoia tot mai mare de noi terenuri agricole a determina defrişări intense în Asia. Apoi, tigrii sunt una dintre victimele preferate ale celor care practică braconajul. Un cap de tigru este în continuare unul dintre cele mai bine vândute trofee. Apoi, o parte din vina este şi a chinezilor, care folosesc anumite parţi din corpul tigrilor în preparatele lor din medicina tradiţională.

În prezent, tigrii mai trăiesc în sălbăticie în 13 ţări din Asia: Bangladesh, Bhutan, Cambodjia, China, India, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Nepal, Thailanda, Vietnam şi Rusia. Deocamdată, cei din Rusia, ţara tigrului siberian, una dintre cele mai mari subspecii, sunt singurii care au făcut eforturi reale pentru conservarea speciei. Iniţial, existau nouă subspecii de tigri în Asia. Dintre acestea, trei au dispărut deja. Este vorba despre tigrul de Bali, tigrul de Java şi tigrul caspian.

Anda Deliu

Sursa foto: www.descopera.ro

yim Tigrii ar putea dispărea în 12 anigmail Tigrii ar putea dispărea în 12 anibookmark Tigrii ar putea dispărea în 12 anidelicious Tigrii ar putea dispărea în 12 anidigg Tigrii ar putea dispărea în 12 animyspace Tigrii ar putea dispărea în 12 anishare save 120 16 Tigrii ar putea dispărea în 12 ani

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National