Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012

 Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012România şi-a depus candidatura pentru organizarea acestei competiţii. Oraşele din ţară care au  propuse pentru găzduirea meciurilor sunt Timişoara, Arad, Oradea, Sibiu şi Cluj.

În acest scop, directorul sportiv al Federaţiei Internaţionale de Baschet Amator, Ljubomir Kotleba, a făcut o vizită în Timişoara, unde a discutat cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Federalul a dat asigurări că dacă ţara noastră va fi aleasă, mai mult ca sigur Timişoara va fi ales ca oraş unde să se desfăşoare meciurile. Campionatul va avea loc în luna august 2012 şi ar urma să participe 20 de echipe din întreaga lume. În caz că România va fi aleasă, competiţia se va desfăşura în două sau trei oraşe apropiate.

Kotleba a punctat că un oraş ce găzduieşte asemenea întreceri trebuie să îndeplinească trei condiţii. Să poată asigura cazarea sportivilor, legături bune de transport şi o sală potrivită. Timişoara stă foarte bine la primele două capitole. În ceea ce priveşte sala, preşedintele Consiliului Judeţean, Constatin Ostaficiuc, a spus că organizarea campionatului ar putea constitui o motivaţie în plus pentru construcţia unei săli polivalente de 10.000 de locuri. Ostaficiuc a precizat că o asemenea construcţie nu poate fi realizată până în august 2012, dar poate fi construită ulterior şi că sala “Constantin Jude” asigură infrastructura sportivă necesară. Preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, este încrezătoare în şansele tării noastre de a fi selectată pentru competiţie. Ea a menţionat că cele mai serioase contracandidate sunt Olanda şi Sri Lanka, deşi nu crede că în aceste ţări se pot strânge 1.700 de spectatori la un singur meci, cum s-a întâmplat aici.

Anda Deliu

Sursa foto: www.sport365.ro

yim Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012gmail Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012bookmark Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012delicious Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012digg Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012myspace Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012share save 120 16 Timişoara candidează pentru campionatul mondial de baschet U 17 feminin din 2012

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National