Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaia

Festivalul_Mamaia_2012

Celor 21 de membrii ai juriului festivalului Mamaia,  li s-a incredintat misiunea de a selecta concurentii si melodiile pentru etapa finala ce se va desfasura sambata pe scena tatrului de vara de la Soveja. Sarcina juriului nu va fi usoara. Ei trebuie sa aleaga din cei 16 concurenti  si 15 melodii ce au performat pe scena festivalului in cele doua zile.

Cea de a doua seara, a festivalului, a fost deschisa de o interpreta pentru care notele muzicale si cifrele se afla in aceasi ecuatie, Cristiana Dicianu, studenta la Facltatea de stiinte economice din Constanta. Ea a  a rezolvat cu succes o ecuatie muzicala, destul de dificila, a Aurei Urziceanu, melodia Ramai cu mine.

In ger pe scena si demon prin meserie poate sa fie singurul concurent din aceasta seara Adrian Ciuca, angajat in cadrul ANAF. El a interpretat melodia Eu te voi iubi, a compozitorului Marius Teicu.

Valuri de sentimente a comunicat publicului, Simona Gianina Ion, studenta la comunicare si relatii publice, prin melodia Ochii tai,  a formatei Holograf..

Nostalgie pentru bunici si parinti, incantare pentru copii, a adus Alexandra Belciu pe scena interpretand slagarul nemuritor al lui Vasile Vasilache, Truli.

Prin tinerete  dar si prin voce, Alexandra Cristina, de doar 16 ani a incantat publicul prezent. Ea a interpretat piesa  compozitorului Christian Faur Prin ochii tai pot visa.

La doar 17 ani Giulia Ioana Eftimiu are nevoie de iubire. Dorinta ei a fost exprimata, asemena Laurei Stoica in piesa Am nevoie de iubire.

Pentru Stefana Dragomir muzica este un modus vivendi. De la varsta de 4 ani a inceput sa cante. In 2011 a participat la preselectia pentru Eurovison. La Mamaia s-a prezentat in fata juriului cu piesa Nu-mi ucide sufletul, a  compozitorului Zolt Kerestely.

Doina Ianculescu, originara din Chisinau, provoaca juriul si pe ea insasi cu interpretarea Dor de viata,  din repertoriu Aurei Urziceanu.

Melodiile de la sectiunea creatie au fost diverse. Pe scena s-au prezentat compozitori cu stiluri variate.  De la pop-rock cu influente de de fadou portughez pana la tehno dance, de la un ritm dansant cu influente orientale pana la muzica usoara romaneasca clasica.

Cu o muzica suava, de dragoste s-a prezentat in fata juriului compozitorul Cristian George Simionescu, care si-a prezentat propia-i creatie.

Christian Berghean a dezmortit publicului cu o melodie plina de ritm si optimism. La fel a procedat si Marius Alin Radu care a propus spre interpretare piesa cu ritmuri tehno Asculta-ti inima  elevei lui Smile, Alexandra Larisa Zaharia.

Aurelian Temisan a prezentat melodia Cantec de dragoste a compozitorului Valentin Rotari.

Revelatia concursului a fost tanara Irina Ionescu care  la doar 14  ani  a fost preferata de compozitorul dan Dumitriu sa-i prezinte piesa.

Ziua de vineri i-a provocat ghinion lui Horia Moculescu. A fost nevoit sa reia piesa Tacerile de fier datorita unei desincronizari cu propiul sunetist.

Cristian Faur a adus o atmosfera de senzualitate orientala. Ritmul melodiei Nu poti cumpara cu bani dragostea mea dar mai ales tinuta sexy a dansatoarelor sale a incantat publicul masculin si probabil a atras si atentia juriului.

Seara s-a incheiat in mod apoteotic cu recitalul Paulei Seling si Ovi& Band.

Florin Mirescu

 

 

yim Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiagmail Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiabookmark Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiadelicious Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiadigg Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiamyspace Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaiashare save 120 16 Noapte alba pentru juriul festivalului de la Mamaia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National