Festivalul de opera si opereta- mister, muzica si grandoare

dsctraviata

Timisoara s-a gatit din nou, in straie de sarbatoare si participa la Festivalul de opera si opereta. Parcul Rozelor, un parc cu renume al timisorenilor, care gazduieste si alte festivaluri, si-a deschis portile si in acest an, avandu-i ca invitati pe  Pietro Mascagni, Johann  Strauss, Georges Bizet, Engelbert Humperdinck, Ruggiero  Leoncavallo.

Timisorenii, de la cel mai mic la cel mai mare, s-au adunat pentru prima seara a festivalului impanzind platoul din fata scenei . Cu greu mai gaseai un loc liber  pentru a savura spectacolul. Daca vrei sa stai in fata mai aproape de scena, chiar si pentru statul pe jos pe o pernita adusa de acasa e o solutie.

In aceasta seara de vara, Pietro Mascagni si Ruggiero Leoncavallo, doi compozitori ai VERISMULUI, ultima epoca romantic italiana, ne invita la o seara de o adanca incarcatura emotional:’’Cavalleria rusticana’’ si ‘’ Paiate’’.

Opera lui Mascagni are ca tema drama femeii parasite de barbatul iubit pentru alta femeie.In ‘’Paiate’’ , Leoncavallo a redat o frantura din viata unui artist, care dincolo de scena se confrunta cu aceleasi tristeti si bucurii ca oricare spectator.

Opera romana din Timisoara va asteapta in fiecare seara a festivalului pentru a va hrani sufletul cu putina muzica si bucurie.

Ioana Herte

yim Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoaregmail Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoarebookmark Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoaredelicious Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoaredigg Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoaremyspace Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoareshare save 120 16 Festivalul de opera si opereta  mister, muzica si grandoare

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National