Zambete din ”Tara Surasului”, spectacol de opereta in parcul rozelor

DSCN3091

Timisorenii au acceptat invitatia si au venit la festival. ”Tara Surasului” este o opereta in 3 acte de Franz Lehar. A avut premiera in 9 februarie 1923 la Viena, sub titlul Die gelbe Jacke-Jacheta galbena, respectiv la 10 octombrie 1929 la Berlin, sub  titlul Das Land des Lachelns- Tara surasului.

Opereta prezinta o poveste de dragoste plina de duiosie. Printul  Su-Chong, ambasador  al Tarii Surasului, se indragosteste de Liza, fiica feldmaresalului Lichtenfels. Dragostea este impartasita si de Liza. Impotriva convenientelor si a avertismentelor primite, Liza se casatoreste  cu printul si pleaca in Tara Surasului. Acolo va descoperi o lume noua si o cultura total diferita de cea europeana. Dragostea lor nu va reusi sa sparga barierele interculturale. Ca o dovada a iubirii ei, Liza ii reda printului libertatea , il paraseste si se intoarce in Europa.

”Dansul sabiilor” este un moment spectaculos al operetei. Adaptarile dialogurilor la viata de zi cu zi a timisorenilor, au facut deliciul si amuzamentul celor prezenti. Sa nu uitam de ”Dansul evantaiului”, si de ”eunuca ” travestita .Multi  pleaca de la spectacol  fredonand binecunoscutul ”slagar” al Tarii Surasului :” Tu esti iubirea mea…”.

A fost o seara de neuitat pentru timisorenii care au acceptat sa fie martorii iubirii dintre Liza si print. Si chiar daca iubirea nu a trecut de barierele culturale , ea exista , trebuie doar sa o cauti si sa o traiesti.

Ioana Herte

yim Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelorgmail Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelorbookmark Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelordelicious Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelordigg Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelormyspace Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelorshare save 120 16 Zambete din Tara Surasului, spectacol de opereta in parcul rozelor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National