Primul roman care a luat un interviu unui presedinte american

Melinescu

Nicolae Melinescu, jurnalist, realizator, fost coordonator programe CNN şi EURONEWS la TVR vine în fața publicului timișorean un volum ce reflectă experiența sa de profesionist cu o carieră de aproape 40 de ani în mass-media. Lansarea cărții inspirat intitulată de autor O viziune despre televiziune are loc vineri, ora 16,00 la Librăria Esotera din Timișoara.

„Cum forţa imaginii este, de secole, direct proporţională cu ingenuitatea publicului – antropologi, dar şi teoreticieni ai televiziunii susţin că Răsăritul european stă sub semnul imaginii, în timp ce Occidentul este tributar verbului – voi adăuga că pe meridianul nostru ultimele două decenii au fost un câmp experimental, chiar dacă haotic şi contradictoriu, pentru slujitorii invenţiei de acum un veac  a lui John Logie Baird. Pentru mulţi dintre ei cartea riguroasă şi informativă a lui Nicolae Melinescu poate rămâne un îndreptar”, scrie în prefaţă academicianul Răzvan Theodorescu.

Datorită acestei recomandări, dar și datorită experienței profesionale acumulate de Nicolae Melinescu, jurnalist care  a realizat peste 600 de interviuri cu personalități politice, miniștri de externe, șefi de state, reprezentanți ai NATO (Manfred Woerner) și ONU (Boutros Ghali) evenimentul de întâlnire cu autorul și opera sa (scrisă, de această dată) se anunță a fi incitante.

Notă: Nicolae Melinescu a susținut transmisii directe în timpul unor evenimente politice cruciale (în 1992 si 1996 a comentat alegerile prezidențiale americane). Din anul 1990 a fost realizator si coordonator al reportajelor transmise săptămânal de Televiziunea Română pentru emisiunea World Report a canalului american CNN și a programului EURONEWS. A fost recompensat, în anul 2000, cu Premiul de merit acordat de CNN International, pentru întreaga producție de 93 de reportaje prezentate în emisiunea World Report.

yim Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americangmail Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americanbookmark Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americandelicious Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americandigg Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americanmyspace Primul roman care a luat un interviu unui presedinte americanshare save 120 16 Primul roman care a luat un interviu unui presedinte american

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National