Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!

Persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori, a anuntat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.
Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!

ialomiteanu Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!

Potrivit acestuia, veniturile nedeclarate vor fi identificate pe baza cheltuielilor efective, a fluxurilor financiare (cand sunt inregistrate operatiuni de incasari si plati fara un venit declarat) si a patrimoniului (cand sunt sesizate cresteri de avere).

“Toti cei care nu si-au declarat veniturile, ma refer la persoanele fizice, iar in momentul controlului nu pot demonstra natura acestora, vor fi impozitati cu 16%”, a spus ministrul.

El a precizat ca impozitul va fi aplicat “persoanelor cu venituri foarte mari”.

“Vor fi verificate persoanele cu vernituri foarte mari, este exact ca in Statele Unite, 1% din persoanele mari asigura 40% din cheltuielile bugetare. Trebuie sa introducem aceste metode daca dorim sa avem succes in prevenirea si combaterea evaziunii fiscale”, a afirmat Ialomitianu.

Microintreprinderile vor avea posibilitatea ca, incepand cu anul viitor, sa opteze intre plata unui impozit de 16% si o taxa de 3% din cifra de afaceri, in baza unei modificari decise, joi, de Guvern la Codul Fiscal.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a spus dupa sedinta de Guvern ca pot alege acest sistem de impozitare firmele care au 1-9 angajati si au obtinut in anul anterior un venit de pana la 100.000 de euro.

Firmele care obtin venituri din activitati bancare, jocuri de noroc sau din consultanta si management vor plati in continuare impozit de 16%.

Pana sfarsitul anului trecut, microintreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit si plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv in ultimii ani pana la 3% din venituri.

Sursa text si foto: incont.ro

yim Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!gmail Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!bookmark Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!delicious Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!digg Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!myspace Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!share save 120 16 Ce modificari aduce noul Cod Fiscal! Veniturile care nu pot fi justificate vor fi impozitate!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National