ISSN 2821 – 4676
ISSN – L 2821 – 4676

ISSN 2821 – 4676 / ISSN – L 2821 – 4676

Fair Play și profesionalism la predarea cheii Timișoarei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

După 8 ani de dezvoltare în forță, Nicolae Robu predă ștafeta noului primar Dominic Samuel Fritz, îndemnându-l pe acesta să iubească și să servească Timișoara cel puțin cu aceiași dăruire cu care el a făcut-o. După un discurs emoționant, Nicolae Robu i-a strâns mâna și i-a urat succes noului primar, dovedind fair play și profesionalism. Deși și-a atras nenumărate critici de-a lungul celor două mandate, Nicolae Robu lasă o moștenire de necontestat Timișoarei și timișorenilor.

„Vă rog să îmi permiteți ca în primul și în primul rând să le mulțumesc timișorenilor care au avut încredere în mine și m-au votat în 2012, m-au votat în 2016 și m-au votat în 2020. Și în egală măsură să le mulțumesc și celor care de fiecare dată au avut altă opțiune, dar m-au respectat, așa cum și eu i-am respectat. Vreau în continuare să vă felicit pe voi, cei care ați ieșit învingători în lupta electorală, pe dumneavoastră, domnule Dominic Samuel Fritz și pe dumneavoastră, doamnelor și domnilor consilieri locali”.

„Formație sportivă având, precum știți fără îndoială cu toții, eu am tăria să receptez înfrângerea cu fair-play, neacuzând nimic, dar nici reproșându-mi nimic și înțelegând senin, împăcat, că majoritatea timișorenilor de azi, cel puțin majoritatea celor prezenți la vot – și ei contează în democrație – nu agreează ce am oferit eu ca direcții de dezvoltare a orașului, ca pachet de obiective derivate pentru anii următori. Vă reamintesc, am prezentat în termeni foarte concreți viziunea pentru perioada 2020-2030, iar eu nu pot oferi altceva, pentru că ar însemna să o fac împotriva crezului meu. Și eu nu fac niciodată nimic, pentru nimic în lume, ceva împotriva crezului meu. Am înțeles că oferta contracandidatului principal, sensibil diferită de a mea, este agreată, și, prin urmare, nu pot decât să îl felicit pe domnul Dominic Samuel Fritz că a rezonat mai bine cu concitadinii”.

„Las această funcție mulțumit că, după cei opt ani cât am fost primar, amprenta mea asupra orașului este pusă puternic și pe termen lung și nimeni nu o va putea șterge în viitorul previzibil. Nimeni nu va readuce acvariul sau vreo altă mizerie similară în Piața Victoriei sau în vreun alt loc sfânt al orașului. Nimeni nu va readuce mașinile în cele 33 de străzi, șase piețe și trei piațete lăsate de mine pietonale, realizare care a indus pur și simplu un alt mod de viață în oraș. Dar lăsate libere de mașini, de mine, susținător pe de altă parte a ideii că suntem în epoca mașinilor și, prin urmare, trebuie să creăm condiții pentru ca mașinile să poată circula fluent, să nu stea în ambuteiaje, degajând astfel cantități mari de noxe în aerul pe care-l respirăm”, a mai spus Nicolae Robu.

„Nimeni nu va desființa cele patru pasaje lăsate orașului, cele patru poduri care au lărgit cele două poduri vechi lipite de care au fost construite. Nimeni nu va îngusta mulțimea de carosabile lărgite. Și nimeni nu va desființa spitalul de copii cu opt niveluri, cea mai mare construcție spitalicească ridicată după revoluție.

Nimeni nu va opri proiectele demarate prin CNI și CNAIR, respectiv cele negociate cu CNCFR, aflate toate în plină derulare, proiecte ce vor aduce în curând orașului și regiunii, predate la cheie, obiective majore, unele dintre ele unice în România. Și tot nimeni nu va opri proiectele inițiate de mine pe bugetul local, gândite comutabile oricând pe fondurile europene aflate și ele în plină derulare sau la start. Tot nimeni nu va opri cele 11 proiecte de realizare de centre culturale asumate de mine prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană, aflate în plină derulare. Nimeni nu își va permite să nu amenajeze ca pădure-parc, cele 520 de hectare de Pădurea Verde, aduse de mine în patrimoniul orașului sub acest angajament, respectiv să nu amenajeze ca locație de festivaluri, concerte și evenimente diverse cele 90 de hectare de teren, la ora actuală viran, de pe Calea Torontalului. Nimeni nu va renunța la cele aproape 100 de proiecte pe fonduri europene, totalizând circa 550 de milioane euro, depuse spre finanțare de diversele structuri ale primăriei, respectiv subordonate sau aparținătoare acesteia.

Domnule primar Dominic Samuel Fritz. Momentul dumneavoastră este foarte aproape.Veți intra în exercițiul de primar de îndată. Nu știu dacă jucați fotbal. Eu joc și se spune că destul de bine. În orice caz dau M U L T E goluri. Da? Nu știu dacă compuneți muzică. Eu compun și se spune că destul de bine. Dar știu că dumneavoastră sunteți cântăreț bun, mult mai bun ca mine. Ce vă doresc eu de dragul Timișoarei este să fiți primar mai bun ca mine”

Vă las un oraș care după cifrele oficiale este orașul desemnat an în șir drept orașul cel mai dinamic din România. Eu punctez după cifrele oficiale. Nu după mass-media cu care eu nu am fost prieten niciodată. Orașul desemnat an în șir drept orașul cel mai recomandat pentru investiții din România. Orașul cu cel mai mare volum de investiții străine, 4,4 miliarde de euro, în condițiile în care niciun alt oraș nu depășește 2 miliarde de euro. Orașul cu cea mai mare dinamică în construcția de locuințe. Orașul cu cel mai redus șomaj, practic nul. Orașul cu cei mai mulți tineri ca pondere în populația totală. Orașul cu cea mai mare suprafață verde pe cap de locuitor și cu cei mai mulți copaci pe cap de locuitor. Orașul cu cel mai mare număr de proiecte pe fonduri europene, aproape 100, după cum spuneam, și cu cea mai mare valoare cumulată, peste 550 de milioane de euro. Orașul viitoare Capitală Culturală Europeană. Iubiți-l cel puțin cât l-am iubit eu. Serviți-l cel puțin cu aceeași dăruire cu care l-am servit eu. Vă urez succes, domnule primar!”, a încheiat vizibil emoționat Nicolae Robu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *